Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούµε ????

Πολύ γοργά πηγαίνουν τα πράγµατα σε τούτη τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όταν πρόκειται για εκπολιτισµό.

Σαν τις εκπολιτιστικές επιχορηγήσεις ένα πράγµα.

Ετσι µένει κλειστό τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, που είχε κλείσει στις 8 Ιανουαρίου 2006 για επισκευές ύστερα από τον σεισµό κι ακόµη...

Ο δήµος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν τα έχει βρει τόσα χρόνια µε το υπουργείο εκ-Πολιτισµού και σηκώνει τα χέρια.

Δύο κυρίες από τα Κύθηρα, η Ελένη Τζωρτζοπούλου από τον Καραβά και η Αννα Κοµνηνού από την Αγία Πελαγία, αφού είδαν κι απόειδαν είπαν να στείλουν αίτηση στο εκ Πολιτισµού µας µπας και µάθουν γιατί καθυστερεί τόσο το µουσείο και πότε επιτέλους θα ανοίξει.

Φωνές βοώντων...;;;;;;;;;
-----------------
Πηγή: Τα ΝΕΑ
-----------------
Υπενθυμίζουμε το κείμενο που υπάρχει σε πολλές σελίδες αλλά και διαφημιστικά φυλλάδια και αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο των Κυθήρων:

"Για όποιον επισκεφτεί τα Κύθηρα θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφτεί και να μην θαυμάσει από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Χώρα.

Επιτύμβιες στήλες, νομίσματα, αγγεία, αγάλματα, η Αφροδίτη με τον Έρωτα και το περίφημο άγαλμα αρχαϊκής εποχής, ο περίφημος Λέων των Κυθήρων."

Σε ερώτηση της σελίδας μας προς την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία [ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων - Υπουργείο Πολιτισμου και Τουρισμού], επήραμε την απάντηση από τον υπάρχοντα υπάλληλο ότι λόγω των καταστροφών από τον σεισμό του 2006 το κτήριο βρίσκεται υπό "ανακαίνηση και επισκευές"..!!!!!!!

Πιθανόν θα ελπίζουν στην αρμόδια υπηρεσία σε κάποιο "θείο θαύμα" η σε κάποιες ενέργειες των συμμετεχόντων σε κινηματογραφικές ταινίες του Χάρυ Πότερ η ίσως σε κάποιο μεγαλύτερο σεισμό ώστε να "απαλλαγούν από αυτό τον μπελά"...

Πάντως εμείς θα αναμένομε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, που κάποτε πρέπει να λυθεί και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και στηρίξεις, έτσι ώστε το μουσείο να ανοίξει και πάλι και να είναι στην διάθεση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων.

Και θα έλεγα ότι είναι όνειδος τέτοια θέματα να αποτελούν σατυρική πλευρά στον ημερήσιο τύπο.
Όνειδος για τους υπευθύνους αλλά και για την πολιτεία. Ευρήματα που διεσώθησαν για εκατοντάδες χρόνια κινδυνεύουν από την αδιαφορία και την επιπολαιότητα των σύγχρονων κληρονόμων...

Και εάν οι υφιστάμενοι κωλυσιεργούν ο κ. υπεύθυνος ο Υπουργός Πολιτισμού ερωτάται τι έννοια έχει η λέξη Πολιτισμός η απλά είναι ακόμη ένας τίτλος από τους αμέτρητους που πλασάρονται τελευταία η και προηγούμενα ;;;;;
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------