Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Απόφαση εξπρές ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς: Πληρώνει μόνο όσους δεν απεργούν!

Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς καθώς με απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλάζει τον τρόπο καταβολής των οφειλών προς τον κλάδο.
 
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αποφασίσθηκε να διακοπεί η χορήγηση των χρημάτων στους συλλόγους όπως γινόταν έως σήμερα και να πληρώνεται κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά.

Αυτοί όμως που θα εισπράττουν τα μετρητά θα είναι ουσιαστικά όσοι δεν απεργούν.

Όλα αυτά δεδομένου ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω χρεών από την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Η ενέργεια αυτή αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και θα διχάσει τον κλάδο καθώς υπήρχαν οροισμένοι Σύλλογοι που δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιησεις θεωρώντας ότι έπρπει να δώσουν πίστωση χρόνου στον ΕΟΠΥΥ.
 
Πάντως ήδη μεμονωμένα περίπου 19 Φαρμακευτικοί Σύλλογοι είχαν ξεκινήσει την άρση της πίστωσης πριν ακόμη λάβει τη σχετική απόφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία του κλάδου ενώ στην αρχή είχε αποστασιοποιηθεί.
-----------------------------
Πηγή:  iatropedia.gr
-----------------------------