Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Απαράδεκτη η υλοποίηση της φημολογούμενης περικοπής επιδόματος στους αναπήρους

ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η υλοποίηση της φημολογούμενης περικοπής επιδόματος στους αναπήρους

Η Ελλάδα διέρχεται μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, κατά την οποία   τα κοινωνικά προβλήματα συνεχώς οξύνονται.

Γι αυτό, η Κυβέρνηση επιβάλλεται να δείχνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, κυρίως προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και όχι να τους δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσα στις άλλες περικοπές, που θα εφαρμόσει άμεσα η Κυβέρνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της προς τους δανειστές και των επιταγών του Μνημονίου,θα προβεί και στην περικοπή του επιδόματος,που λαμβάνουν  200.000 ανάπηροι, από τα 313 ευρώ στα 230 ευρώ. 

Η περικοπή αυτή, αν υλοποιηθεί, είναι επιεικώς απαράδεκτη, αφού θα οδηγήσει σε ακόμη  μεγαλύτερη εξαθλίωση τους αναπήρους.

Και αυτό θα συμβεί, σε μια περίοδο, που, οι περισσότεροι ανάπηροι, πέραν των προβλημάτων υγείας, αντιμετωπίζουν και πρόβλημα επιβίωσης, αφού οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Γι αυτό, επιβάλλεται να μην προβεί η Κυβέρνηση στην περικοπή του επιδόματος των αναπήρων και να φροντίσει να βρει το ανάλογο ποσόν χρημάτων από άλλες πηγές και –κυρίως- από τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Γι αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Θα επιδειχθεί η ανάλογη κοινωνική ευαισθησία, ώστε να μην περικοπεί το επίδομα των αναπήρων και να μην προκληθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους ανθρώπους αυτούς;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
24-08-2012
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ