Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Επιστολή σε Δήμο Κυθήρων για παραχώρηση χώρου



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
«Η  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ»

Ζέας 58 - 185 34 Πειραιάς
Τηλέφωνο: 6939.520781


Καραβάς, 20 Αυγούστου 2012



Προς
Δήμο Κυθήρων

Υπόψη
Δημάρχου κ. Θεόδωρου Κουκούλη



Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου των Δημοτικών Σχολείων του χωριού μας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μας με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 χρόνων από την ίδρυση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά Κυθήρων «Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» και για την παρουσία σας στο Καραβίτικο Πανηγύρι στις 17 Αυγούστου 2012. 

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε -όπως και προσωπικά διαπιστώσατε- για τις επανειλημμένες εργασίες που πραγματοποιούμε στο χώρο από την ίδρυση του Συλλόγου με χρήματα που προσπαθούμε να εξοικονομούμε από τις συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων της ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ καθώς και από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε. 

Το πιο πρόσφατο έργο μας είναι η εκ νέου αντικατάσταση του περιβάλλοντα φωτισμού στο χώρο των Δημοτικών Σχολείων το κόστος του οποίου έχει ξεπεράσει τις 2.000 ευρώ (η πρώτη τοποθέτηση έγινε τη δεκαετία του 1990 πάλι με δικές μας δαπάνες) ενώ θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι οι λογαριασμοί ηλεκτροδότησης (ανεξόφλητοι και παρόντες) πληρώθηκαν εξ ολοκλήρου από το ταμείο μας, παρά το γεγονός ότι γίνεται χρήση των Δημοτικών Σχολείων τόσο από ιδιώτες όσο και από άλλους φορείς και η τριφασική παροχή είναι δημοσίας χρήσης και όχι του φορέα μας. 

Το έργο και η δράση της ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ έχει αναγνωριστεί και έχει ξεπεράσει τα όρια του νησιού μας και σίγουρα γνωρίζετε ότι παρά τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει κατά διαστήματα οι προσπάθειές μας δεν έχουν διακοπεί και δεν έχει τεθεί ο Σύλλογος μας ποτέ σε αδράνεια. Αντιθέτως, αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και τυγχάνουμε σεβασμού από νεώτερα πολιτιστικά σχήματα που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς στο νησί.

Με το παρόν έγγραφο σας ζητούμε για μια ακόμη φορά, την παραχώρηση των Δημοτικών Σχολείων του Καραβά μας, -ήδη επί Προεδρίας Γιάννη Τζωρτζόπουλου στο Τοπικό μας Διαμέρισμα, μας έχει παραχωρηθεί η χρήση ενός μικρού χώρου όπου αποθηκεύεται ο εξοπλισμός μας ο οποίος δίδετε δωρεάν τόσο σε ιδιώτες όσο και σε άλλους Συλλόγους του νησιού μας και χρησιμοποιείτε και κατά τη διάρκεια των δικών μας εκδηλώσεων-. 

Μόλις προχτές ενημερωθήκαμε ότι ο ίδιος χώρος έχει παραχωρηθεί στον υπό σύσταση φορέα ο οποίος θα εδρεύει μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών στον Καραβά και ο οποίος λόγω της νεότητάς του δεν έχει δώσει δείγματα έργου. Ελπίζουμε να ολοκληρώσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της σύστασής του και να εργαστεί για το κοινό καλό μιας και εμείς ήδη έχουμε προσφέρει τη συνεργασία μας. Το μεράκι και η επιθυμία των κατοίκων του χωριού μας, όμως, μονίμων και επισκεπτών είναι να διατηρηθούν, να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν τα δυο στολίδια του ΚΑΡΑΒΑ μας, τα Δημοτικά μας Σχολεία. 

Γνωρίζουμε ότι το αίτημά μας αυτό δεν θα σας αφήσει αδιάφορο μιας και ο πατέρας σας υπήρξε δημοδιδάσκαλος στον Καραβά και ζητούμε να φέρετε το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και να μας απαντήσετε γραπτώς. Εμείς από πλευράς μας μπορούμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι στο χωριό εδρεύει Τοπική Επιτροπή του Συλλόγου μας -όπως μας επιτρέπει σχετικό άρθρο του Καταστατικού μας-  Προεδρεύων της οποίας είναι ο εκλεγμένος από τις πρόσφατες εκλογές και μέλος του Δ.Σ. κ. Κοσμάς Σουρής. 

Επίσης, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε προς χρήση Μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί για την αποκατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου των Δημοτικών Σχολείων, την οποία αναρτήσαμε στο Καραβίτικο Πανηγύρι στις 17 Αυγούστου και θεωρούμε ότι μπορούμε από κοινού να ενεργήσουμε να χρησιμοποιηθεί και με δικές μας προσπάθειες να χρηματοδοτήσουμε το περαιτέρω έργο. Ήδη υπάρχουν μέλη και φίλοι της ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ που θέλουν να συμμετέχουν στο μεγαλόπνοο αυτό έργο για το χωριό μας, για το οποίο και εσείς από πλευράς σας θα έχετε συνδράμει με την παραχώρηση και συνεργασία μαζί μας.

Αναμένουμε την απάντησή σας στο αίτημά μας αυτό, το οποίο χρήζει επείγουσας διευθέτησης για αποφυγή οποιοδήποτε ανεπιθύμητων σχολίων και ενεργειών από τους κατοίκους του χωριού.

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε λεπτομέρεια, μπορείτε να το πράξετε στα ακόλουθα τηλέφωνα: 6936 112293-κα. Βάσση Παναγιώτα, Πρόεδρος, 6979 724512-κ. Σούγιαννης Αλέξανδρος, Γεν. Γραμματέας και 2736033558 - κ. Κοσμάς Σουρής, εκπρόσωπος Δ.Σ. στον Καραβά, Προεδρεύων Τοπικής Επιτροπής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνδρομή σας στο έργο και τη δράση του Συλλόγου μας που τόσα χρόνια έχει προσφέρει αθόρυβα και διακριτικά σε κάθε γωνιά του χωριού μας.



Για το Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΣΗ                                             ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ




Κοινοποίηση:

  1. Αντιδημάρχους & Δημοτικούς Συμβούλους Κυθήρων
  2. Εκπρόσωπο Τοπικού Διαμερίσματος Καραβά κ. Γεώργιο Τσάκο
  3. Μ.Μ.Ε.