Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ομπρέλες και Ξαπλώστρες

Το περιστατικό συνέβη χθες στο Καψάλι. 
Φθάνοντας μεσημέρι διαπιστώσαμε πως όλες οι ομπρέλες ήταν πιασμένες αλλά βλέποντας ελεύθερες ξαπλώστρες τις πήραμε και τις βάλαμε κοντά στο νερό προσπαθώντας να μην ενοχλήσουμε τους τουρίστες που είχαν πληρώσει για τις ομπρέλες. 


Φυσικά πληρώσαμε και εμείς το αντίτιμο που μας αναλογούσε. Κάποια στιγμή έφθασαν περίπου δέκα άτομα, Ιταλοί,  που έλειπαν από τη παραλία για να καθήοουν κάτω από τις ομπρέλες τους, και τότε προέκυψε θέμα γιατί είπαν ότι είχαν πληρώσει για αυτές και εμείς παίρναμε κομμάτι από τη σκιά τους. 

Πήγαμε λίγο πιό πέρα και τότε συνειδητοποίησα ότι αυτοί  οι άνθρωποι είχαν έρθει από το πρωί, είχαν πιάσει ΟΟΟΛΕΣ τις ομπρέλες της πρώτης γραμμής και τις κρατούσαν για όλη τη μέρα, πηγαίνοντας κατά διαστήματα για φαγητό, ποτό ή οτιδήποτε άλλο. 

Ανέφερα το περιστατικό σήμερα το πρωί στους Ιταλούς που μένουν στο ξενώνα μου και με άφησαν έκπληκτη όταν μου είπαν ότι αυτό γινεται στη Ιταλία όπου με 25 ή 15 ευρώ νοικιάζει κανείς για ολόκληρη ή μισή μέρα τις ομπρέλες - ξαπλώστρες, και προφανώς οι συμπατριώτες του θεωρούν ότι εδώ αυτό γίνεται σε πολύ καλή τιμή!!!!

Συμπερασματικά μέσα στη καρδιά της τουριστικής σαιζόν όποιος έχει πληρώσει για να πάρει τις ομπρέλες στο Καψάλι βγάζει το αντίτιμο της ενοικίασής τους για μιά φορά μόνο την ημέρα! Η τιμή των 8 ευρώ είναι πολύ χαμηλή για τους Ιταλούς και πολύ ακριβή για τους έλληνες αφού αυτοί έχουν διαφορετική διαχείριση του χρόνου των διακοπών τους. 

Αναλογίζομαι λοιπόν μήπως θα πρεπε να έχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες τα μαγαζιά που προσφέρουν καφέ-ποτό-φαγητό, να πληρώνουν για αυτές στο Δήμο, να υπαρχουν τα εύλογα κενά ανάμεσά τους ώστε να μπορεί να καθήσει όποιος θέλει να χρησιμοποιεί το δικό του εξοπλισμό παραλίας, να μη πληρώνει ΚΑΝΕΝΑΣ τουρίστας και πελάτης για τη χρήση αυτών των ομπρελών αλλά να προσφέρονται και να πωλούνται καφές, ποτά, φαγητό από τα αντίστοιχα καταστήματα που εννοείται ότι θα είχαν και την ευθύνη και επιμέλεια του χώρου που θα καταλάμβαναν.

Μήπως έτσι οι κερδισμένοι θα ήσαν περισσότεροι από τους Ιταλούς τουρίστες του Αυγουστου;;

Ελίνα Γαλανοπούλου
--------------------------------------------------------
Πηγή: kythirionpolitia.gr-Φωτό ilovekythera.com
--------------------------------------------------------