Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πολιτισμός Αντίδοτο Στην Κρίση

Αγαπητοί συμπολίτες και αυτή τη φορά η παραμονή μου στο νησί ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερα ευχάριστη. Έξι χρόνια επισκέπτομαι τα Κύθηρα και πάντα αυτός ο τόπος εξακολουθεί να με αιφνιδιάζει ευχάριστα με εξαίρεση τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές .

 Φέτος με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα για πρώτη φορά την θεία λειτουργία στον Ι.Ναό της Μυρτιδιώτισσας πάνω στο κάστρο .Η τελετή αυτή ομολογώ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική .

Βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στις μεγάλες επιτυχίες των παραδοσιακών εκδηλώσεων που με ιδιαίτερο ζήλο διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού λ.χ του Ποταμού ,του Καραβά ,στα Φράτσια ,των Μητάτων .

Θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ ειδικότερα τον πολιτιστικό σύλλογο " Πορτοκαλιά "του Καραβά που φέτος γιορτάζει 35 χρόνια προσφοράς πολιτιστικού και κοινωνικού έργου στο νησί μας .

Σε καμία περίτπωση δεν ξεχνούμε πως στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας ο πολιτισμός ,ο αθλητισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι τα μόνα οχυρά που μπορούν να προστατέψουν την κοινωνία απο την συνεχιζόμενη επίθεση της παγκοσμιοποιημένης  οικονομικής αγοράς .   

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με την εθελοντική προσφορά τους αντιστέκονται μαζί με τους ντόπιους πολίτες  αλλά και με τους επισκέπτες  στις συνέπειες της παγκοσμιοποιημένης κρίσης που θέλει τους πολίτες φοβισμένους ,καταθληπτικούς ,απαισιόδοξους .

Αυτές τις μέρες οι πολίτες απέδειξαν πως ο θεός του χρήματος είναι πολύ αδύναμος ώστε να υποτάξει την αξία του Ελληνικού πνεύματος που εδώ και χιλιάδες χρόνια στηρίζει την Ελευθερία και την Δημοκρατία βασικές αξίες για τον άνθρωπο .     

Κλείνοντας αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα ενεργά μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και να τους συγχαρώ για την συνεχεί προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και ιδικότερο του νησιού .

Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο και πως χρειάζεται ψυχική δύναμη και πολύ εθελοντική εργασία για να ευοδώσει αυτή η προσπάθεια .Μπράβο στους νέους μας και στους μαθητές για την ενεργή στήριξη τους και για το ενδιαφέροντους να συνεχίσουν αυτή την προσφορά κρατώντας ζωντανή την Ελληνική ταυτότητα μέσα στην παγκόσμια κοινωνία των λαών .

Νίκος Κουτούβαλης Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας  ΔΗΜ.ΑΡ
Μέλος της οργάνωσης Β Αθήνας ΔΗΜ.ΑΡ