Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δοξολογία για την επέτειο του μεγάλου σεισμού της 8ης Ιανουαρίου στα Κύθηρα

Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου 2001 ετελέσθη στην πλατεία των Μητάτων η καθιερωμένη Δοξολογία χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ επι τη επετείω του μεγάλου σεισμού της 8ης Ιανουαρίου 2006, εμπρός εις τον σεισμόπληκτο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.



Στην Δοξολογία παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαλης Πρωτοψάλτης, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. Αδαμαντία Κορωνη και κ. Δημ. Φατσεας ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Μυρτιά και οι κάτοικοι του χωριού.




Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκδοση της άδειας επισκευής του Ιερού Ναού της Αγίας Τριαδος και ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να έχουν προχωρήσει οι εργασίες.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τον μεγάλο σεισμό και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της επιτροπής για την ανακατασκευή του ναού.

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας.



Το Σάββατο το πρωϊ ετελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις το παλαιό καθολικό της Ιεράς Μονής των Μυρτιδίων ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλη παράκλησις πάλι εις το καθολικό της Μονής.

Ευχόμαστε σύντομα η τέλεση της Δοξολογίας να πραγματοποιείται εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος και ακόμη ελπίζουμε ότι οι προ έτους επικλήσεις του Σεβασμιωτάτου για αρωγή σε αυτό το έργο θα έχουν την ανταπόκριση που αναμένεται.

------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita-Foto
-------------------------------------------------------