Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ως την 31η Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για μόνιμη παύση αλιείας

Έως και το τέλος Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων, στα πλαίσια του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007− 2013.

Τα παραπάνω, αναφέρει η απόφαση για υποβολή αιτήσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007−2013 Άξονας προτεραιότητας 1: «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», Μέτρο 1.1: «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου:

Είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες τουλάχιστον ενός έτους του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (περιλαμβανομένης και της σπογγαλιείας) που προβαίνουν σε μόνιμη παύση της αλιευτικής δραστηριότητας.

Σε περίπτωση θανάτου πλοιοκτήτη αλιευτικού σκάφους παράκτιας αλιείας δικαίωμα υποβολής της αίτησης ενίσχυσης έχουν οι κληρονόμοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.Δ. 261/91 (άρθρο 2, εδάφιο 2 και 3).

Φυσικά ή νομικά πρόσωπα εις βάρος των οποίων εκκρεμεί διαδικασία ανάκτησης προηγούμενης κρατικής ενίσχυσης δεν είναι επιλέξιμα για ενίσχυση από την παρούσα πρόσκληση.

---------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------