«Άνθρακες ο Θησαυρός του Αναπτυξιακού Νόμου για την ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας και ιδιαίτερα της Ελληνικής κτηνοτροφίας, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, καθώς και των μικρών ...... ξενοδοχειακών μονάδων που δραστηριοποιούνται στο τόπο μας» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, καταψηφίζοντας επί της αρχής το σχετικό Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Ενώ η αγροτιά μας είπε ο κ. Ροντούλης περίμενε ένα ειδικό άρθρο στον αναπτυξιακό νόμο για την αξιοποίηση, τη μεταποίηση, την εμπορία των γεωργικών προϊόντων, τομείς οι οποίοι ενισχύουν το Ακαθάριστο Προϊόν του τόπου μας, και προσελκύουν όλο και περισσότερους νέους στο να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα, η Κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη του παρελθόντος, μεταθέτοντας τα πάντα σε κοινές υπουργικές αποφάσεις του άδηλου μέλλοντος, προκειμένου να μείνει εκτός των όποιων ευεργετημάτων και ενισχύσεων ο αγροτικός τομέας της ελληνικής οικονομίας.
Ταυτόχρονα, μέσω των διατάξεων του παρόντος νομοσχεδίου, υποβαθμίζεται η σημασία του χονδρικού και λιανικού εμπορίου της χώρας, αφού εξαιρείται κρατικών ενισχύσεων με αποτέλεσμα οι παραπάνω οικονομικές δραστηριότητες να θεωρούνται, ουσιαστικά, ως οικονομικό πάρεργο.
Έτσι, στην δεδομένη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, τριακόσιες είκοσι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και ενισχύουν την Ελληνική οικονομία αφήνονται στη μοίρα τους χωρίς καμία κρατική μέριμνα.
Επιπροσθέτως, στο τομέα του Τουρισμού έχει μπει ταφόπλακα στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, κάτω των τεσσάρων αστέρων, που δεν περιλαμβάνονται στις πρόνοιες του νομοθετήματος.
Ουσιαστικά η Κυβέρνηση με την πολιτική της χωρίζει σε δύο ταχύτητες τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, στα πολύ υψηλών προδιαγραφών τεσσάρων και πέντε αστέρων και στα πολύ χαμηλών προδιαγραφών που δεν τους δίνεται καμία δυνατότητα να αναπτυχθούν.
Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο για τους πολύ πλούσιους αλλά και για τη μεσαία και την κατώτερη κοινωνική τάξη. Συνεπώς θα πρέπει να δίδεται στον τουρίστα το κατάλληλο ποιοτικό τουριστικό προϊόν, η κατάλληλη τουριστική υπηρεσία.
Ένα σχόλιο είναι αρκετό για να χαρακτηρίσει την πραγματικότητα αυτού του επενδυτικού νόμου: «ώδινεν όρος και έτεκε μυν». Ο κόσμος περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν τον αναπτυξιακό νόμο. Και ενώ είχε επενδύσει πάνω σ' αυτό το νομοθέτημα πάρα πολλές αναπτυξιακές προσδοκίες, τελικά απογοητεύτηκε» τόνισε κλείνοντας ο κ. Ροντούλης.
---------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------------