Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Ελληνική συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό Βιολογικών Εξαιρετικών παρθένων Ελαιολάδων BIOL 2011

Διοργανώνεται και φέτος, για 16η συνεχή χρονιά, ο διεθνώς καταξιωμένος Διαγωνισμός Βιολογικών Εξαιρετικών παρθένων Ελαιολάδων BIOL, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπάρι της Ιταλίας.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες συμμετοχές βιολογικών ελαιολάδων που διακρίνονται για την ποιότητα αλλά και για την προέλευσή τους, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ελαιόλαδα περιοχών της υδρογείου που πριν λίγα χρόνια δεν γνώριζαν καν το ελαιόλαδο ούτε ως τρόφιμο (Χιλή, Αυστραλία, Νοτ. Αφρική κλπ).

Οι παραγωγοί –τυποποιητές και ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να εγγράφονται απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση premiobiol.it είτε να έλθουν σε επαφή με τον κ. Β. Καμβύση, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βραβείων, (κιν. 6974085205), για την Ελληνική συμμετοχή και προώθηση απευθείας στην τελική φάση του διαγωνισμού, (25-30 Απριλίου 2011) μετά από την γνωστή Ελληνική διοργάνωση «BIOLGRECIA», που και φέτος φιλοξενείται από τον ΣΕΒΙΤΕΛ, και διεξάγεται, όπως κάθε χρόνο, περί τα τέλη Μαρτίου, με προσκεκλημένους ειδικούς Έλληνες και ξένους πιστοποιημένους γευσιγνώστες Βιολογικών και ΠΟΠ ελαιολάδων.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν και εφέτος είναι τα εξής:

-ΒΙΟL, στο καλύτερο τυποποιημένο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ελαιοπαραγωγού,

-ΒΙΟLPACK, στην καλύτερη τυποποιημένη συσκευασία-φιάλη-εττικέττα-σχεδιασμό αλλά και πληρέστερη επισήμανση, Βιολογικού extra προϊόντος.

-BIOLBLENDED, στο καλύτερο βιολογικό extra virgin blend, βεβαιωμένης προέλευσης και ποιότητας, τυποποιημένο από απλούς εμφιαλωτές (μή παραγωγούς), είτε αλυσίδες διανομής και εμπορίας.

-BIOLKIDS, βραβείο που θα απονεμηθεί από τηναναγνωρισμένη οργανοληπτική ομάδα που απαρτίζουν παιδιά.

-ΒΙΟLETHIC απονέμεται στην "βιολογική ποιότητα" του ελαιολάδου που παράγεται υπό το πρίσμα της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

-Βραβεία εξαιρετικών βιολογικών ελαιολάδων που διακρίνονται ανά περιοχή ή/και χώρα προέλευσης.
-----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-----------------------------