Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Έπεσαν οι υπογραφές Σκανδαλίδη – Σαχινίδη για αγροπεριβαλλοντικές ενισχύσεις ύψους 164 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη και τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Σαχινίδη η απόφαση «Έγκρισης πιστώσεων για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις έτους 2011 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013» ύψους 164 εκ ευρώ.

Το ποσό αυτό – σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ.ΑΑΤ – αφορά την πληρωμή των ενισχύσεων στους δικαιούχους προγραμμάτων όπως η βιολογική γεωργία, η βιολογική κτηνοτροφία, η μείωση της νιτρορύπνασης κ.λπ. και είναι αυξημένο κατά 15 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις πιστώσεις που διατέθηκαν το 2010.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η απόφαση έγκρισης υπογράφηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και άμεσα από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι πληρωμές στους δικαιούχους που οι φάκελοί τους ήδη έχουν διαβιβασθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά στοιχεία ελέγχου των αιτήσεων 2010 στις αρμόδιες κατά τόπους περιφερικές ενότητες των περιφερειών της χώρας ώστε μετά αυτές να υποβάλλουν τους φακέλους πληρωμής των δικαιούχων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων για το 2010».
---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------