Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Ο.Ε. προς διδασκάλους Λακωνίας: «Μείνετε στις θέσεις σας…»

Σύγχυση και εντάσεις δημιουργεί η διαδικασία επιμόρφωσης των διδασκάλων Λακωνίας (διορισθέντων μετα το 1993) που πρέπει από σήμερα και για μια εβδομάδα να μεταβαίνουν στο Κέντρο Επιμόρφωσης στην Τρίπολη.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ..Ο.Ε.) λαμβάνοντας υπόψη: το έγγραφο-καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μολάων με αριθμ. πρωτ. 140/7-9-12, το υπ’ αριθμ. 180/27-8-12 έγγραφο Περιφερειακού Κέντρου Τρίπολης και το υπ’ αριθμ. 5576/5-8-12 της Δ/νσης Π.Ε. Λακωνίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Λακωνίας καλούνται με συνοπτικές διαδικασίες να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης μετά από 20 χρόνια ! και μάλιστα μακριά από το τόπο εργασίας και διαμονής τους δημιουργεί πρόσθετες οικονομικές δυσχέρειες στους ήδη μειωμένους μισθούς των εκπαιδευτικών
Οι «εκτός τόπου και χρόνου» εισαγωγική επιμόρφωση που καλούνται να παρακολουθήσουν από το Διευθυντή Εκπαίδευσης δε συμβάλλει στη λύση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων αλλά τα επιδεινώνει» 

Καταλήγει δε στην ανακοίνωση στο εξής: «Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Λακωνίας να αποσύρει άμεσα το σχετικό έγγραφο. Η ΔΟΕ παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους να μη παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα και να παραμένουν στις θέσεις τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του λαού μας».
------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
------------------------------