Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 26.9.2012

Συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 25-9-2012 υπό την προεδρία του προέδρου του Λάζαρου Βέζου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος, oι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Π. Πρωτοψάλτης καί Β. Πρωτοψάλτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευστράτιος Κασιμάτης, Π. Αλεβιζοπουλος, Σ. Βενέρης, Α. Λαχανάς, Γ.κ.Κομηνός, καί Δ. Φατσέας, καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Κοινοτήτων, Γ. Τσάκος, Δ. Μαρσέλος, Μ. Καλλίνικος, Δ. Καλλίγερος και Γκόλφω Φριλίγκου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 25 και συζητήθηκαν και 3 θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για την συμμετοχή του στο Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, και αναφέρθηκε στην εμπεριστατωμένη παρέμβαση-ομιλία του στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος αναφερόμενος στα προβλήματα των Κυθήρων, μίλησε εκ μέρους και άλλων μικρών νησιών μελών του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιαιτερότητα των μικρών νησιωτικών Δήμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εύστοχη παρέμβαση-ομιλία του, στην κατάμεστη από συνέδρους αίθουσα (άνω των 800 περίπου), καταχειροκροτήθηκε.

Το πρώτο θέμα προ ημερησίας διάταξης αφορούσε την μεταστέγαση των Δημοτικών Παιδικών σταθμών στο ισόγειο του Δημοτικού κτηρίου των Φρατσίων.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην τιμητική εκδήλωση που θα οργανώσει ο Δήμος στις 13 Οκτωβρίου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα με τίτλο "Μνήμη καθηγητού Ιωάννη Σακελλαράκη". Το έργο του θα παρουσιασθεί από την καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Αιμιλία Μπάνου και τον αρχαιολόγο κ. Άρη Τσαραβόπουλο.

Με την εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ο καθηγητής αρχαιολόγος για την προσφορά του στα Κύθηρα, με την ανακάλυψη του ιερού κορυφής στον Άγιο Γεώργιο στο βουνό. Θα παραβρεθούν η σύζυγός του, κ. Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη, ο Δήμαρχος Ανωγείων και άλλοι επίσημοι. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την μεταφορά των μαθητών και η διεξαγωγή του συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου στα Κύθηρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης με ομόφωνο ψήφισμά του εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα, την μη εφαρμογή του στα μικρά και άγονα νησιά.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο με άλλη του απόφαση εκφράζει την αντίθεσή του στην φημολογούμενη ενοικίαση της Χύτρας, αφού είναι ιδιοκτησία του Δήμου και διαχειρίζεται από την Επιτροπή Εγχώριου Περιουσίας.
---------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------