Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 21/9 προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να προτείνει η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) στους Συλλόγους των Διδασκόντων.

 Εν τω μεταξύ, για απόψε στις 20:00 οι καθηγητές Πανεπιστημίου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

 Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ, οι δραματικές συνέπειες των νέων μειώσεων των αποδοχών των πανεπιστημιακών και ερευνητών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις και φοιτητική μέριμνα, και με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προς εφαρμογή, καθιστούν άκρως προβληματική έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα περιθώρια αντοχής και ανοχής έχουν εξαντληθεί, τονίζει η Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και ισχυρό πλήγμα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ενώ καλεί τους φοιτητές να κατανοήσουν τα αιτήματα των Πανεπιστημιακών και να επιδείξουν αλληλεγγύη.

 Τέλος η ΠΟΣΔΕΠ ζητεί από τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς και τα αιτήματά τους για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση.
----------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
----------------------------