Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Το ψήσιμο του οβελία στην Αγία Πελαγία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στήθηκαν οι παραδοσιακές σούβλες και από νωρίς το πρωϊ της Κυριακής του Πάσχα ξεκίνησε το ψήσιμο του οβελία.

Οι σούβλες στην σειρά, το πρόσκαιρο "νέφος" της τσίκνας από τα αρνιά και τα κοκορέτσια που ψήνονταν, μαζί με την μοναδική ηλιόλουστη ημέρα συνέθεσαν ένα μοναδικό τοπίο Πασχαλινής χαράς και αγαλίασης για όλους όσους παρευρέθηκαν.



Το ελαφρύ αεράκι παρόλο που ήτανε ψυχρό απλά βοήθησε στην απομάκρυνση του "νέφους" αφήνοντας όμως την μυρωδιά να συνοδεύει το κρασί και να ανοίγει την όρεξη ακόμα περισσότερο για τον ψημμένο οβελία.


Ελπίζουμε το έθιμο να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμα και να προσφέρει την Πασχαλιάτικη χαρά σε όλους όσους συμμετέχουν.
------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
------------------------------------------------------