Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πάσχα στα Κύθηρα

Στη Χώρα

Μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Ο ελαφρύς αέρας και η λίγη ψύχρα, δεν εμπόδισε τον κόσμο να βγεί, να παρακολουθήσει τις ακολουθίες αλλά και να στήσει τις σούβλες στις εξοχές.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 12 τα μεσάνυχτα έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου, η Ανάσταση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Θ.Κουκούλη, ο οποίος δίνοντας το καλό παράδειγμα παρέμεινε μέχρι το τέλος της λειτουργίας της Αναστάσεως.




Το μεσημέρι της Κυριακής με κάθε επισημότητα έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου που έφθασε στα Κύθηρα με την πτήση της Ολυμπιακής.

Το απόγευμα της Κυρικακής έγινε στα Μυρτίδια, η Δεύτερη Ανάσταση η αλλοιώς ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ.



Εκεί ακούσθηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε τέσσερις γλώσσες και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλο τον κόσμο, μαζί με τις ευχές του και τις ευλογίες του, το καθιερωμένο κόκκινο αυγό.
-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------

Στον Ποταμό.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε η τελετή της Ανάστασης στον Ναό της Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό.

Ο καλός καιρός αλλά και το ελαφρύ αεράκι διέλυσαν σχετικά γρήγορα το νέφος που σχηματίστηκε από τα χαρούμενα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό και έδωσαν το δικό τους χρώμα στον παραδοσιακό εορτασμό της Ανάστασης του Κυρίου.


Φωτογραφίες: Evita Foto