Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Από 13 έως 15 Μαϊου 2011 η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-Γκάζι του Δήμου Αθηναίων θα μετασχηματισθεί σε ένα Αγροτικό Χωριό, το AGRO Quality Φεστιβάλ, με εκθέσεις αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός», με Συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην ΠΡΑΞΗ και με εργαστήρια που θα αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο.

Παραδοσιακό ελαιοτριβείο, Το παλαιό οινοποιείο, Μελισσοκομείο, Το τυροκομείοτου χωριού, Αποσταγματοποιείο, Ο μύλος του Αιγαίου, Το μπακάλικο της πλατείας, Τα κάρα με τα φρούτα, Παρασκευαστήριο παστελιού, Το εργαστήριο λουκουμιών, Το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, Ελληνική καραμέλλα και η Παρασκευή πράσινου σαπουνιού.

Στα πλαίσια της Agro Quality, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, οργανώνει στις 13 Μαΐου 2011, στις 2μμ, μέσα στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, εκδήλωση με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Agro Quality, το Σάββατο, 14/4/2011, οργανώνεται Συνέδριο με θέμα «Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην ΠΡΑΞΗ», με επιτυχημένες πρακτικές στον αγροτικό τομέα, όπου οι ίδιοι οι επιτυχόντες θα παρουσιάσουν τις προσπάθειές τους στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

«Για να αγαπήσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις». Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν ότι οι παρεξηγήσεις και η έλλειψη επαρκούς αναγνώρισης της συμβολής του αγροτικού τομέα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας οφείλεται σε πολλούς παράγοντες με κυριότερο την έλλειψη πραγματικής εικόνας της αγροτικής παραγωγής. Με μια επίσκεψη σε περιόδους διακοπών δεν δίνεται επαρκής γνώση της προσπάθειας των ελλήνων αγροτών.

Η Agro Quality Φεστιβάλ φέρνει τον αγροτικό κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, της μοναδικής πρωτεύουσας του κόσμου που φιλοξενεί περισσότερο από τους μισούς κατοίκους της χώρας, και δίνει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής, τις αξίες, τον πολιτισμό, τα φημισμένα τρόφιμα, αλλά και τις δυνατότητες επαγγελματικής διεξόδου για τις πόλεις που είναι στα πρόθυρα μιας διαφορετικής κρίσης.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή των Νέων Αγροτών (18-40 ετών) στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, και ακόμα περισσότερο στην συνδιαμόρφωση των δεδομένων του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου και την συμπαράσταση όλων των παραγόντων, όπως θα επιδιώξει να γίνει στις 13/5/2011, στις 14.00, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων. Ενώ στις 14/5/2011 θα δουν όσοι επιθυμούν τα αποτελέσματα πετυχημένων αγροτικών επενδύσεων.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382