Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων

Δελτίο Τύπου - 8/4/2011

*Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα 11-4-11.
Κύριο θέμα η έγκριση της απογραφής όλων των στοιχείων του Δήμου και η αποδοχή του ισολογισμού έναρξης λειτουργίας του νέου Δήμου.
Στη συνεδρίαση θα παρευρίσκεται και ο ορκωτός λογιστής που έχει ορισθεί από την οικονομική επιτροπή να εκδώσει το πιστοποιητικό ελέγχου της απογραφής.
Στην ημερήσια διάταξη της δεύτερης συνεδρίασης υπάρχουν 21 θέματα τρεχούσης φύσεως.

*Αθωώθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μεγαλοκονόμος από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά ο οποίος δικαζόταν, μετά από μήνυση που του είχε γίνει από το Δασαρχείο.
Η υπόθεση ξεκίνησε με την καταγγελία που έκαναν κάποιοι από τον Μυλοπόταμο για την μεταφόρτωση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στο παλαιό λατομείο στο Μερμυγκάρι.
Αυτό γινόταν μέχρι να ανοίξει ο δρόμος της παράκαμψης των Μυρτιδίων επειδή το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και οι νταλίκες δεν πέρναγαν από την Τρύπια Πέτρα.
Η ανακύκλωση έχει επιτύχει στο έργο της αφού ήδη έχουν φύγει από το νησί 1000 τόνοι δηλαδή πάνω 30.000 κυβικά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να σκεφθεί τι θα γινόταν στο Λαχνό με αυτό τον όγκο των απορριμμάτων. Γι' αυτή την τόσο χρήσιμη προσπάθεια κάποιοι θεώρησαν ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου πρέπει να σύρονται στα δικαστήρια.

*Ξεκίνησε το έργο επέκτασης και αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης στον Μυλοπόταμο, καθώς και οι εργασίες πλακόστρωσης του μεσιακού στενού της Χώρας.

Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης της πλατείας των Μητάτων.
Τοποθετήθηκε ισχυρός οπλισμός, έχει γίνει η σκυροδέτηση στην επιφάνεια της πλατείας, και σε λίγο ολοκληρώνεται αυτό το δύσκολο τεχνικό έργο.

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η ολοκλήρωση των τεχνικών με την κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης στην παράκαμψη των Μυρτιδίων και θα απομείνει η κατασκευή του ασφαλτοτάπητα για να ολοκληρωθεί και αυτό το χρήσιμο και αναπτυξιακό έργο.
------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------