Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων

Δελτίο Τύπου - 19/4/2011

Κυριακή των Βαΐων

*Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πλήθος προσκυνητών συγκεντρώθηκε στην Αγία Μόνη να τιμήσει τον ήρωα της εθνικής παλιγγενεσίας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Μετά την θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Σεραφείμ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας στην οποία είναι χαραγμένο απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του γέρου του Μοριά. Η πλάκα έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της Μονής. Ήταν μια ιδέα του λυκειάρχη Γιώργου Κομηνού και υλοποιήθηκε από τους μαθητές του λυκείου. Αναφέρεται στο πέρασμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τα Κύθηρα και στο τάμα του στην Παναγία.

Στις ομιλίες τους ο Λυκειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό της επίσκεψης του μεγάλου ήρωα, και ο Δήμαρχος επεσήμανε την πίστη των αγωνιστών του 1821 στον Χριστό και την Παναγιά μας. Τέλος μαθητές του Λυκείου ανάγνωσαν αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που αναφέρονται στα Κύθηρα και στην Αγία Μόνη.

Οι άλλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω του βροχερού καιρού.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης ο Λυκειάρχης και δημοτικός σύμβουλος Γ. Κομηνός ο Αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψαλτης ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Λαχανάς, ο διοικητής του Ναυτικού Παρατηρίου Μηνάς Κοντολέων και μαθητές του Λυκείου.

*Για την Αθήνα αναχώρησε ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης για να συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία της Υπουργού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη την Τρίτη 19-4-11 για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Με την ευκαιρία θα θέσει στη κ. Υπουργό και τα θέματα της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Αβλέμονα, και της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού για την κατασκευή του σχολείου στον Ποταμό που παραμένουν στο υπουργείο πολύ μεγάλο διάστημα.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------