Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Φωνή διαμαρτυρίας για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας

Διαβάζοντας την τελευταία είδηση ότι φορείς και σωματεία από την Αθήνα και Πειραιά μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Αρβανιτόπουλο επισκέφθηκαν τον υπουργό Αιγαίου και Ναυτιλίας για το θέμα που έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση ότι η σύνδεση Πειραιάς Μονεμβάσια Κύθηρα Αντικύθηρα και Κρήτη διακόπτεται. Καθώς και η σύνδεση με Γύθειο -Κύθηρα.  

Μου κάνει εντύπωση και αναρωτιέμαι ,από πότε έναν υπουργό για να του γνωστοποιήσεις τα γνωστά χρειάζεται διαμεσολαβητή ..υπουργό;  Και με ξενίζει η απάντηση του υπουργού, ότι "εγώ  ξανά επιδοτώ την γραμμή με το υπόλοιπο της επιδότησης την γραμμή, αλλά βρέστε μου καράβι".

Η εταιρία θα πληρώσει τα ρήτρα διακοπής;  Εφόσον η απόφαση διακοπής είναι δική της , αν πάλι η απόφαση είναι του υπουργείου , αυτό αποζημιώνει την εταιρία;

Και εν πάση περιπτώσει μήπως μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι τύπου ..το υπουργείο θέλει αλλά δεν μπορεί και η εταιρία θέλει αλλά δεν με συμφέρει. 

Κύριοι αυτό είναι δικό σας πρόβλημα να το λύσετε. Εσείς το δημιουργήσατε. Εμείς ως πολίτες απαιτούμε το αυτονόητο , την μη κατάργηση της γραμμής ούτε παράταση για ένα ..χρόνο. 

Δεν είμαστε άρρωστοι και μας δίνετε παράταση ζωής , είμαστε άνθρωποι επαγγελματίες , άνθρωποι με ανάγκες που μας έχετε δημιουργήσει εσείς και επιβάλεται να δείτε με σοβαρότητα το πρόβλημα που έχετε δημιουργήσει και να δώσετε μια λύση και σκεφθείτε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίρνει μια απόφαση η οποία μάλλον οδηγεί στην απομόνωση ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έκανε προσπάθειες να σταθεί και έδειξε σημάδια ανάπτυξης , ούτε όλους τους άλλους τουριστικούς προορισμούς να τους παρακάμπτετε, η σύνδεση κύριοι αρμόδιοι είναι ζωτικής σημασίας σε όλους τους τομείς και παρακαλώ δώστε λύση αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να αποκαταστήσετε την γραμμή άμεσα και δείξτε ότι ένας φορέας όπως είναι το υπουργείο που διαχειρίζεται το μέλλον των ανθρώπων, με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει ,να δώσει με υπευθυνότητα άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνοντας τέλος σε όλα τα σενάρια και δώστε μας αυτό που ως πολίτες δικαιούμαστε.
----------------------------------------
Δέσποινα Βαγγγελόγλου
----------------------------------------