Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αιτία πολέμου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για πρόσμιξη του ελαιόλαδου με άλλα φυτικά έλαια



Δελτίο Τύπου
Σπάρτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Απαιτούνται στρατηγική και μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα
Αιτία πολέμου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για πρόσμιξη του ελαιόλαδου με άλλα φυτικά έλαια

Στη στρατηγική και στις μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα εστίασε η Φεβρωνία Πατριανάκου, στην παρέμβασή της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου.
Οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε, για να έχουν κοινωνική αποδοχή, πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένες, ο χρόνος μετάβασης στο νέο καθεστώς να είναι ικανοποιητικός και να είναι ξεκάθαροι οι στόχοι τους.
«Οι αγρότες καλούνται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον να επιβιώσουν με μόνο τους πλεονέκτημα το ποιοτικό προϊόν που παράγουν και αυτό σε ένα μη φιλικό και ορθολογικά δομημένο διοικητικό περιβάλλον» υπογράμμισε η Βουλευτής Λακωνίας, η οποία τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων του αγροτικού κόσμου, όπως το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων, τις καταχρηστικές παρακρατήσεις των ενισχύσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, τα ανοιχτά αγροτικά δάνεια και τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Τέλος, χαρακτήρισε ως αιτία πολέμου τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για πρόσμιξη του ελαιόλαδου με άλλα φυτικά έλαια. Όπως τόνισε η Φεβρωνία Πατριανάκου, «Κάνουμε μάχη, κάνουμε αγώνες για να καθιερώσουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Κάνουμε μάχη για να αποδείξουμε τη διατροφική και την ποιοτική του αξία. Αποκλείεται να δεχτούμε ποτέ προτάσεις νόθευσης στο λάδι».