Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή πίτας της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο Άγιος Μύρων"

Έγινε η ετήσια καθιερωμένη κοπή πίτας της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο Άγιος Μύρων", την Κυριακή 26-01 στον Περιαιά.

Κατά την εκδήλωση ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Γλυτσός ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη του Συλλόγου για τις δράσεις και ενέργειες που έγιναν μέσα στο 2013 καθώς και για την οικονομική και ταμειακή διαχείριση.

Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας των Αντικυθήρων π. Αντώνιος Λιγοψυχάκης.

Παρέστησαν οι Βουλευτές της Ά Πειραιά κ.κ. Ρεπούση, Κατσαφάδος και Μελάς, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Πρωτοψάλτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Αλοίζος, ο κ. Μ. Καλλίγερος, εκδότης της εφημερίδας ''ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ'', ο κ. Γιάννης Βάρδας. πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων Δήμου Αλίμου,  ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της τελευταίας αγροτικής ιατρού των Αντικυθήρων κας. Αύρας Ντρούγκου καθώς και του αξιαγάπητου πλοιάρχου του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ κ. Δημητρίου Λαδά, που καταχειροκροτήθηκαν.



Στο τέλος έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου και σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρώτος σε ψήφους εξελέγη ο κ. Βασίλειος Αλοίζος, που θα συγκαλέσει τα εκλεγέντα μέλη σε σώμα προκειμένου να εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία τη νέα Διοίκηση.

Ευχόμαστε στον κ. Αλοίζο και το νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο τους.

Εξάλλου, μετά την κατάργηση της Κοινότητας Αντικυθήρων και τη συνακόλουθη εγκατάλειψη που βιώνουν τα όμορφα Αντικύθηρα εδω και 3 χρόνια, ο ρόλος της Ενώσεως των Αντικυθηρίων είναι εξαιρετικά σημαντικός και παρεμβατικός προς κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού.
-----------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Διονύσης Ανδρόνικος
-----------------------------------------------------------------