Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στο ΕΣΠΑ η σταθεροποίηση βραχώδων πρανών του Κάστρου Μονεμβασίας “ Ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ ”

ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχώδων Πρανών Κάστρου Μονεμβασίας», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 25 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.500.000,00€, με Τελικό Δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβάσιας.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά την πραγματοποίηση μέτρων σταθεροποίησης και συγκεκριμένα:

1. Καθαιρέσεις επισφαλών τεμάχων συνολικού όγκου 1.500κ.μ
2. Κατασκευές λιθοδομών για τη στήριξη μεγάλων τεμάχων.
3. Αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμάχων, θα αγκυρωθούν 55 τεμάχια με συνολικό όγκο 1.975,50κ.μ
4. Τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζαείναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω από κατοικίες.
5. Κατασκευή – Τοποθέτηση βραχοπαγίδων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ. Αδαμαντία. Τζανετέα εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ένταξή και χρηματοδότηση του έργου στο ΔΕΠΙΝ  δήλωσαν  ότι με το εν λόγω έργο  θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα  αστάθειας των βραχωδών πρανών  στο χώρο του Κάστρου της Μονεμβάσιας με αποτέλεσμα την  προστασία του μοναδικού πολιτιστικού Μνημείου από τις καταπτώσεις βράχων που εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του μνημείου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντία Τζανετέα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και ομοίως όλους όσους συνέδραμαν στη μελέτη προώθηση και ένταξη του εν λόγω έργου.
--------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
--------------------------------