Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΘΗΝΩΝ 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25/1, ο ετήσιος χορός και η κοπή της Βασιλόπιτας από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών. 

Κόσμος πολύς,(πάνω από 300 άτομα) γέμισε την ευρύχωρη αίθουσα και το γλέντι ξεκίνησε! Αρχικά σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κ. Βρεττό Κυπριώτη καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους και έκοψαν την Βασιλόπιτα. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών των Κυθήρων, από τα χορευτικά τμήματα της αδελφότητας. Τα χορευτικά συνόδεψαν μουσικά, δύο τσιριγωτάκια από το μουσικό τμήμα της αδελφότητας: ο Γιάννης Στάθης και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στο λαούτο και στο βιολί αντίστοιχα. Μαζί τους τραγούδησε ο έμπειρος Κυθήριος οργανοπαίχτης κ.Κώστας Στάθης. 

Το κέφι ανέβηκε κι ο κόσμος χειροκρότησε με πάθος τα παιδιά. Αμέσως μετά, στο πάλκο ανέβηκε ο Νίκος Οικονομίδης με την ορχήστρα του, ταξιδεύοντας μας στα νησιά! 

To σύγχρονο μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Dj Γιώργος Γλυτσός ανεβάζοντας το κέφι. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αντώνης Πρωτοψάλτης και κ. Σταμάτης Αλοϊζος, ο γνωστός συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Star κ. Παναγιώτης Στάθης, πρόεδροι αλλά και μέλη Κυθηραϊκών συλλόγων και σωματείων. 

Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες:































---------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: ΤσιρίγοFm - Κείμενο/Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου - Photo Cerigo
---------------------------------------------------------------------------------------------