Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ - 30/01/2014

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες ενέργειες του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεόδωρου Γ. Κουκούλη, για την διατήρηση της ακτοπλοϊκής γραμμής «Πειραιώς – Κυθήρων – Αντικυθήρων- Γυθείου- Κισσάμου » γνωστοποιούνται τα εξής: 

Την Δευτέρα 27/1/2014 ο κ. Δήμαρχος είχε νέα επαφή με τον κ. Κρητικό, Σύμβουλο του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στον οποίο επανέλαβε τις  πάγιες θέσεις του Δήμου Κυθήρων για την ανωτέρω  γραμμή.

Επίσης, κατά την συνάντησή του την ίδια  ημέρα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου μας, έθεσε  στον κ. Υπουργό, ο οποίος είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν και Υπουργός Ναυτιλίας, το ίδιο θέμα προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του  για την διατήρηση της ακτοπλοϊκής συνδέσεως.

Επίσης, προκειμένου να δοθεί όσον το  δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στο πρόβλημα παρεχώρησε συνεντεύξεις σε  δυο (2) εφημερίδες της Κρήτης, σε δύο(2) ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μεγαλονήσου, καθώς και στον  κρητικό τηλεοπτικό σταθμό «Κύδων».

Επί πλέον παρεχώρησε συνέντευξη στους Ρ/Σ « Αθήνα 9,84 » και « Real Fm », ενώ  κατόπιν επαφής με τον εκδότη της Πειραϊκής εφημερίδας « Κοινωνική », το θέμα της συγκοινωνίας μας κατέστη πρωτοσέλιδο.

Την Κυριακή το πρωϊ μέσω της εκπομπής του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» ο κ. Δήμαρχος με την μέθοδο skype μίλησε ζωντανά για το ίδιο πρόβλημα.

Επεκοινώνησε  αρκετές  φορές  με τον Δήμαρχο Κισσάμου, κ. Γ. Μυλωνάκη, για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους στο θέμα και μετά από αίτημα του  Δημάρχου, κ. Θ. Κουκούλη, που αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κισσάμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου έλαβε  απόφαση υπέρ της διατηρήσεως της ακτοπλοϊκής γραμμής. Εξ  άλλου σε  επικοινωνία με τους Δημάρχους Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης ( Γυθείου), κυρίους  Ηρακλή Τριχείλη και Πέτρο Ανδρεάκο ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τους συναδέλφους του να  φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πράγμα που  αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των  προσεχών ημερών.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος  Τατούλης, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, ενώ σε  μακρά τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη 29/1/2014, μεταξύ Δημάρχου και  Περιφερειάρχη, ο κ. Τατούλης, αφού διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις  του προς τον Υπουργό, συζήτησαν και άλλα θέματα, κυρίως αναπτυξιακά και Τουρισμού, που ενδιαφέρουν τα Κύθηρα.

Τέλος, κατά την συνάντηση του Δημάρχου με τον  Υπουργό Υγείας συμφωνήθηκε να  πραγματοποιηθεί η μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού από  το παλαιό Νοσοκομείο στο νέο κτήριο το ταχύτερο δυνατόν, να υποβληθεί πρόταση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου προς το  Υπουργείο για την καλύτερη στελέχωση του νέου  συγκροτήματος και να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου  κτηρίου σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα  παρουσία του κ. Υπουργού και άλλων επισήμων.

Εν κατακλείδι, ενημερώνουμε τους Κυθηρίους  και τους Αντικυθηρίους συμπατριώτες μας, όπου  κι αν βρίσκονται, ότι ο Δήμαρχος, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης , και η Δημοτική Αρχή εργάζονται  εντατικά για την  επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής γραμμής. Κι αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες και κραυγές, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που επιδιώκουν  - σε κάθε θέμα-  να δημιουργήσουν καλώς  θόρυβο για  να αποκομίσουν μόνο μικροκομματικά οφέλη. Για μας  προέχει το συμφέρον των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και τίποτε άλλο.