Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Περί αναδημοσίευσης άρθρων του ημερήσιου και διαδικτυακού τύπου

Σε απάντηση σχολίου άρθρου του κ. Μ.Πρωτοψάλτη Αντιδημάρχου Δήμου Κυθήρων περί αναδημοσιεύσεως άρθρου του έντυπου και διαδικτυακού τύπου το οποίο αναφέρει διάφορες ανακρίβειες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Πρωτοψάλτη,  θα θέλαμε να διευκρινήσουμε τα κάτωθι:

1) Από την στιγμή που κάτι το οποίο αφορά οτιδήποτε Κυθηραϊκό ενδιαφέρον δημοσιεύεται και αποστέλεται στην σελίδα μας εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το δημσοιεύσουμε αφήνοντας το στην ανάγνωση και την κρίση των αναγνωστών.

2) Το βήμα της σελίδας είναι απόλυτα ελεύθερο για οιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις και την γνώμη του, καθώς και να αντιπαρατεθεί η να υπερασπισθεί των απόψεων του.

3) Την τελική κρίση και απόφαση για οιανδήποτε εκκρεμούσα δικαστική υπόθεση έχει η αρμόδια δικαστική αρχή και εμείς δεν εκφέρουμε καμία γνώμη σχετικά με αυτό και ούτε δικάζομε η τηλεδικάζομε κανέναν και καμία και επαναλαμβάνομε ότι τον τελικό λόγο έχει η Ελληνική δικαιοσύνη.

4) Σκοπός μοναδικός δικός μας είναι η άμεση και απόλυτη ενημέρωση του Κυθηραϊκού λαού και η μη απόκρυψη ουδενός γεγονότος που είναι συνδεδεμένο με την Κυθηραϊκή κοινωνία και δημόσια ζωή.

5) Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικά χρόνια η ενημέρωση ήταν περιορισμένη και κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε και κάπως περασμένη, καθότι πολλά καθημερινά γεγονότα πέρναγαν απαρατήρητα με αποτέλεσμα πολλοί συμπατριώτες να ελάμβαναν γνώση πολύ αργά η και μερικές φορές καθόλου.

6) Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει ριζικά και με την δημιουργία όλων των σελίδων αλλά και των πολλαπλών εντύπων μέσων, πιστεύουμε ότι η ενημέρωση του Κυθηραϊκού λαού είναι ικανοποιητική και συμβάλλει τα μέγιστα στην έγκαιρη αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του τόπου καθώς και την έγκαιρη γνώση όλων των υπαρχουσών δραστηριοτήτων.

7) Γνωρίζουμε ότι αρκετές φορές κάποιοι μπορεί να δυσανασχετούν για ορισμένα θέματα που αναδεικνύονται και προβάλλονται, επιθυμώντας ίσως την μη προβολή τους. Θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινήσουμε ότι τα νέα δεν είναι πάντοτε ευχάριστα και κολακευτικά αλλά περιέχουν και τις απαραίτητες αλήθειες αποκλειστικά και μόνον αποβλέπουσες στο γενικό συμφέρον και την αληθινή ενημέρωση του Κυθηραϊκού λαού.

8) Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι καθήκον της ενημέρωσης είναι η ανάδειξη ΟΛΩΝ των θεμάτων όπως αναφέρονται και ΟΠΩΣ συμβαίνουν ανεξάρτητα από συμπάθειες και ανεξάρτητα από προσωπικές επιλογές και κατευθύνσεις πολιτικές κοινοβουλευτικές η αυτοδιοικητικές, διότι η πρώτη μας εμπάθεια και η πρώτη μας προσωπική επιλογή είναι το αποκλειστικό συμφέρον του Κυθηραϊκού λαού και μόνον ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ Η ΖΗΜΙΑ.......
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------