Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Να ενταχθούν και τα αγροτικά αυτοκίνητα στο μέτρο της απόσυρσης ζητά ο Α. Ροντούλης

Στην εξαίρεση των Αγροτικών Οχημάτων από το μέτρο της απόσυρσης, αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρει τα εξής:

Είναι γεγονός ότι το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων έχει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους που εκπέμπουν τα παλαιάς τεχνολογίας οχήματα. Εκτός, όμως, από τις ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί και μια απαραίτητη τονωτική ένεση στην αγορά αυτοκινήτου, που λόγω της οικονομικής κρίσης δέχεται απανωτά πλήγματα.

Πρόσφατα δε, με προσθήκη διάταξης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων επεκτείνεται πλέον και για τα μικρά επαγγελματικά οχήματα μεικτού βάρους μέχρι 3,5 τόννους.

Όμως, αλγεινή εντύπωση δημιούργησε στους αγρότες το γεγονός, ότι από το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, εξαιρούνται τα αγροτικά αυτοκίνητα, τη στιγμή, μάλιστα, που τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν πολλές δεκαετίες στους Ελληνικούς δρόμους, ρυπαίνοντας σημαντικά το περιβάλλον και προκαλώντας το αίσθημα της ανασφάλειας στους κατόχους τους.

Αυτά τα οχήματα όχι μόνο δεν θα έπρεπε να εξαιρεθούν, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να ενταχθούν στο μέτρο της απόσυρσης, κατά προτεραιότητα, εφόσον είναι γεγονός ότι αποτελούν βασικό εργαλείο δουλειάς για τον αγροτικό κόσμο.

Με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος είναι προφανές, ότι η ένταξη και των αγροτικών οχημάτων στο μέτρο της απόσυρσης αποτελεί όχι μόνο κίνητρο αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αγρότες να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα παλιά τους οχήματα.

Συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Με ποιο σκεπτικό εξαιρέθηκαν τα παλιά αγροτικά αυτοκίνητα από το μέτρο της απόσυρσης;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να μεριμνήσει, έτσι ώστε να ενταχθούν και τα αγροτικά αυτοκίνητα στο μέτρο της απόσυρσης;
----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------