Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μ. Χρυσοχοΐδης: Έως τέλος Μαρτίου 4 δις ευρώ μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου. Σε ενάμιση μήνα θα λειτουργήσει και το ΕΤΕΑΝ

Επενδυτικά σχέδια ύψους 4 δισ. ευρώ μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου, θα προκηρυχθούν σε δύο εβδομάδες σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε επίσης πως εντός των ημερών δίνεται στις τράπεζες το 1,5 δισ. ευρώ δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να διοχετευτεί προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ενάμιση περίπου μήνα θα λειτουργεί το ΕΤΕΑΝ, το οποίο θα ρευστοποιήσει 500 εκατ. ευρώ στην αγορά.

Σε ό, τι αφορά στα κονδύλια που θα διατεθούν μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου εξήγησε ότι 2 δισ. ευρώ αφορούν φοροαπαλλαγές, 1 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί για περιφερειακή συνοχή, 100 εκατ. ευρώ για νεανική επιχειρηματικότητα, 100 εκ. ευρώ για καινοτομία.

Όσον αφορά στο θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητα, διευκρίνισε ότι σε μία ημέρα ο νέος θα κάνει την αίτηση και σε τρεις μήνες περίπου, θα μπορεί να ξεκινήσει την επένδυσή σου.

Και με κίνητρα γενναία, όπως σημείωσε, καθώς ο νόμος πληρώνει ακόμη και το καταστατικό της εταιρείας. Το δικηγόρο, το λογιστή της εταιρείας, τα λειτουργικά έξοδα, τις δαπάνες για την επένδυση.

Τέλος, αρχές Απριλίου θα εγκαινιαστεί η εφαρμογή του one stop shop, με στόχο την ίδρυση των επιχειρήσεων σε μία μέρα.
----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
----------------------