Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Επίσκεψη Σπ. Σπυρίδωνα στα Κύθηρα: Ενίσχυση Πολεοδομίας - Βελτίωση αεροδρομίου - Τουρισμός»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πειραιάς, 28/03/2011

Επίσκεψη στα Κύθηρα το τριήμερο 24-26 Μαρτίου πραγματοποίησε ο Σπύρος Σπυρίδων, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα, συναντήθηκε με κοινωνικούς φορείς και πολίτες του νησιού, στους οποίους ανέλυσε τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρουν το ΕΣΠΑ και από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Κύθηρα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο κ. Σπυρίδων παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων, το οποίο ενημέρωσε για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και για τις δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».


Σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Σπυρίδων παρουσίασε την πορεία επίλυσης του ιδιαίτερα σημαντικού για την τοπική οικονομία ζητήματος της δυσλειτουργίας της Πολεοδομίας Πειραιά, μετά την υλοποίηση από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σχετικής εισήγησής του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο κορυφαίο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού έργο της επιμήκυνσης του αεροδιαδρόμου, το οποίο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, θα επιτρέψει την υποδοχή πτήσεων τσάρτερ, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση των Κυθήρων.

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, οι τοπικές κοινωνίες, μέσα από την Αυτοδιοίκηση, με τη συνεργασία των πολιτών και των κοινωνικών φορέων, μπορούν να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που υπάρχουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα Κύθηρα, μια πανέμορφη περιοχή με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός, έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε κατά την εισήγησή του ο κ. Σπυρίδων.
-----------------------
Πηγή: spyridon.gr
-----------------------