Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με εξαιρετική λαμπρότητα και ευρεία συμμετοχή κόσμου εορτάσθηκε και εφέτος η επέτειος της εθνικής παλιγεννεσίας στο νησί μας.













Ο εορτασμός ξεκίνησε στις 10:30, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ, καί ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία με την συμμετοχή Ιερέων, του κ. Δημάρχου, του βουλευτή κ.Δ.Καρύδη του περιφερειακού συμβούλου κ. Σ.Σπυρίδωνος καί των άλλων πολιτικών καί στρατιωτικών αρχών του νησιού καί των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, Δημοτικού Χώρας μετά των εκπαιδευτικών.










Στη συνέχεια στην πλατεία του Δημαρχείου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων από το βουλευτή κ. Καρύδη, που εκπροσώπησε τη βουλή των Ελλήνων, από το Δήμαρχο, από τα σώματα ασφαλείας και από εκπρόσωπο των μαθητών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η φιλόλογος καθηγήτρια Βεργίνη Ελένη..

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Χώρας, Ποταμού, Λειβαδίου, Καρβουνάδων καθώς και του Γυμνασίου χόρεψαν χορούς από την ελληνική παράδοση. και έκλεισε με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Ποταμού υπό την διεύθυνση του Στράτου Θεοδωρακάκη, ενώπιον των επισήμων.








Τις εορταστικές εκδηλώσεις ευνόησε ο θαυμάσιος ανοιξιάτικος καιρός και η λαμπερή ημέρα που ενίσχυσε την εξαιρετικά πολυπληθή παρουσία του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί.







------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης- Ελένη Χάρου Κορωναίου
------------------------------------------------------