Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Σχόλιο κ. Χαρχαλάκη στο δημοσίεύμα μας "Τρίγωνα-Κάλαντα-κάμερες παντού!"

Στο δημοσίευμα μας "Τρίγωνα-Κάλαντα-κάμερες παντού!", ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης σχολίασε ως εξής:
"Όσο και αν κάποιος προσπαθεί με ποιητικό ή λογοτεχνικό ύφος να δικαιολογήσει τις πράξεις αυτές, αυτές ΔΕΝ δικαιολογούνται με κανένα προκάλυμμα.

Η αυθαιρεσία και η ατιμωρησία έχουν οδηγήσει την Χώρα μας σε επικίνδυνες ατραπούς, στις οποίες δικαιολογείται η ανομία και επιβραβεύεται όποιος κάνει ό,τι γουστάρει, αγνοώντας Νόμους και Κανονισμούς, στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και μιας κακώς εννοούμενης Δημοκρατίας. Λυπάμαι που ο κύριος αυτός δυσαρεστήθηκε με την αντίδρασή μας, αλλά σε κάθε οργανωμένο Κράτος του Δυτικού - και όχι μόνο - κόσμου η δημόσια περιουσία προστατεύεται και εποπτεύεται με μέσα εποπτείας που προβλέπει ο Νόμος, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.


Τα αυτονόητα του υπόλοιπου κόσμου παραμένουν δυστυχώς ακόμα αδιανόητα για την Ελλάδα, δεν πειράζει όμως θα μάθουμε!
Με τη λογική αυτή θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα στο μπάχαλο, στο έλεος κάθε ανεγκέφαλου που νομίζει ότι αυτή η πράξη είναι μαγκιά ή επίδειξη αντίδρασης.
Να τα κάψουμε όλα λοιπόν, να τα διαλύσουμε, να βγάλουμε από παντού τις κάμερες που προστατεύουν τη δημόσια περιουσία - δηλαδή την περιουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ - επειδή αυτό δεν αρέσει σε εκείνους που υποστηρίζουν μια δήθεν ελευθερία, που καμία σχέση δεν έχει με τον δημοκρατικό βίο μιας σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας.

Ας διαβάσουν τον Αριστοτέλη που λέει πότε σταματά η ατομική ελευθερία προς όφελος της συλλογικής ελευθερίας.
Από τη μία λοιπόν οι κύριοι αυτοί είναι υπέρμαχοι του συμφώνου συμβίωσης - και καλά κάνουν! - από την άλλη όμως αντιδρούν στα μέσα προστασίας της δημόσιας περιουσίας γιατί τα θεωρούν "αντιδημοκρατικά", ο βανδαλισμός είναι δημοκρατικός, η προστασία του Δημαρχείου και των αρχείων μας όχι! Μπράβο!

Προοδευτισμός και συντηρητισμός ταυτόχρονα! ΕΥΓΕ!
Και κάτι άλλο.. ας πληροφορηθεί ο κύριος αυτός ότι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ εκ του Νόμου θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του Δημαρχείου γιατί πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα οχήματά τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν θα απολογηθούμε για αυτό, ούτε επειδή εφαρμόζουμε το Νόμο!

Το αυτονόητο ενοχλεί τόσο πολύ; Αυτό είναι το πρόβλημά μας στη σημερινή Ελλάδα;
Όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τη διαφωνία του στα αρμόδια όργανα με νόμιμο τρόπο, όποιος διαφωνεί με αυτές τις πράξεις είναι κότα, γιατί δεν έχει τα κότσια να βάλει την υπογραφή του πουθενά, ούτε καν σε ένα κείμενο διαμαρτυρίας!

Δεν υπερασπίζομαι λοιπόν κανενός το δικαίωμα να καταστρέφει, να σπάει, να διαλύει, να δημιουργεί με τις πράξεις του περιττές δαπάνες στο Δήμο, να προσβάλλει με την δήθεν μαγκιά του το δημόσιο συναίσθημα..

Τέτοιο δικαίωμα στις Δημοκρατίες ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ θα υπάρξει ποτέ. Όσοι το υπερασπίζονται συντηρούν - ηθελημένα ή άθελα - αυτές τις βλακώδεις συμπεριφορές και θέτουν τους εαυτούς τους εκτός δημοκρατικού πολιτεύματος.

-------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης"