Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Εκλεψαν πάνω από 4,5 τόνους ελαιολάδου από ελαιοτριβεία της Αιγιάλειας

Ελαιοτριβεία της Αιγιάλειας είχαν βάλει στο στόχαστρό του ένας 31χρονος και ο συνεργός του, από τα οποία είχαν κλέψει τις τελευταίες 15 ημέρες περισσότερους από 4,5 τόνους ελαιολάδου.

Όμως, κλοπές ποσοτήτων ελαιολάδου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Όσον αφορά τις κλοπές στην Αιγιάλεια, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα τέσσερις κλοπές από ελαιοτριβεία στα Πλατανάκια Κάτω Πτέρης, στο Κούμαρι, στην Κερύνεια και στην Ροδοδάφνη.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, αφού παραβίαζαν τις πόρτες των ελαιοτριβείων, στην συνέχεια άρπαζαν τις ποσότητες ελαιολάδου που έβρισκαν και τις μετέφεραν με φορτηγό σε άγνωστο ακόμα σημείο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Μυρτιάς το φορτηγό των δραστών, μέσα στο οποίο υπήρχε ποσότητα ελαιολάδου βάρους 360 κιλών, που οι δράστες είχαν κλέψει από ελαιοτριβείο στην Ροδοδάφνη.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ η ίδια κατηγορία βαρύνει και ένα ακόμα συνεργό του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, κλοπές ελαιολάδου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό στο Μαζαράκι Αχαΐας, στην Γαστούνη και στην Γλύφα Βαρθολομιού, ενώ η Αστυνομία είχε συλλάβει προ καιρού στο Αγρίνιο δύο υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι έκλεβαν ποσότητες ελαιολάδου από αποθήκες διαμερισμάτων.
---------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ 
----------------------