Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οι Εργάτες στην καθαριότητα Είναι και αυτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

Με αφορμή το δημοσίευμα της συνεργάτιδας της σελίδας, "Δεν θέλει δα και Πανεπιστήμιο!", θα θέλαμε να θίξουμε αυτό το χρόνιο θέμα που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, αλλά και αποτελεί ένα όνειδος για την ποιότητα πολιτισμού του νησιού στα μάτια των επισκεπτών και τουριστών.

Αρκετοί επαγγελματίες αδειάζουν χύμα μέσα στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου διάφορα ακατάλληλα απορρίμματα. Για παράδειγμα αρκετοί εστιάτορες, η μάλλον οι υπάλληλοι εστιατορίων που κάνουν αυτή την εργασία, οιασδήποτε εθνικότητας και εάν είναι, αδειάζουν το περιεχόμενο από τα εναπομείναντα φαγητα στις κατσαρόλες όπως είναι χύμα μαζί με τα ζουμιά και τις σάλτσες, που έτσι εμποτίζουν και τα υπόλοιπα υπάρχοντα απορρίμματα και δημιουργούν μια δύσωσμη λάσπη. 



Ακόμη πολλοί άλλοι επαγγελματίες πετούν χύμα στους κάδους κόκκαλα, η υπόλοιπα από κρέατα κρεοπωλείου, κοψίδια, λίπη, κ.λ.π..

Τέλος υπάρχουν και αρκετές "νοικοκυρές" που πετάνε αρκετά αποφάγια χύμα στους κάδους..... μιμούμενες τους υπαλλήλους των εστιατορίων....

Αυτά όλα δεν πιστεύω ότι ταιριάζουν σε ένα πολιτισμένο τόπο. Όλοι οι πολίτες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ  να χρησιμοποιούν σακούλες απορριμμάτων ερμητικά κλεισμένες και δεμένες και να σέβονται όλους τους άλλους, αποφεύγοντας να μετατρέπουν τους κάδους του Δήμου σε εστίες βρωμιάς και μόλυνσης.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που επισκέπτες και τουρίστες αντικρύζουν με αποστροφή, και ειδικά σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού η κεντρικώτατα σημεία, κάδους με υγρά που τους περιτριγυρίζουν και απομονώνουν την μύτη τους για να αποφύγουν την φοβερή τους δυσοσμία. Το αστείο δε είναι ότι οι πρώτοι που διαμαρτύρονται για την δυσφορία των τουριστών είναι οι ίδιοι που το δημιουργούν, η μάλλον αυτοί που δουλεύουν για αυτούς αλλά δεν ελέγχονται από αυτούς.

Για αυτό λοιπόν ας φροντίσουν όλοι οι εστιάτορες να ενημερώσουν κατάλληλα το προσωπικό τους για την σωστή απόρριψη των περισευμάτων και απορριμμάτων. Και ακόμη και όλοι οι υπόλοιποι να μάθουν ότι σεβόμενοι το σύνολο απλά αυξάνουν την πελατεία τους και διατηρούν την φήμη του νησιού σε υψηλά επίπεδα.

Διότι όσες φορές και εάν οι υπάλληλοι του Δήμου προβούν σε πλύση των κάδων εάν συνεχιστεί αυτή η αδιάφορη αντιμετώπιση η βρωμιά θα εξακολουθήσει να συντροφεύει τους κατοίκους και τους επισκέπτες στα σημαντικώτερα σημεία του νησιού.....

Και καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι εργάτες του Δήμου που κάνουν την αποκομιδή ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ........


-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------

Υ.Γ. Μόλις έφθασε στην σελίδα μας η πληροφορία ότι σε παραλιακή κοινότητα οι επαγγελματίες δεν αναρτούν ανακοίνωση για την εορτή με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Π.Ν. "διότι γίνεται στην άλλη μεριά και θα φύγουν οι πελάτες τους......"

Δεν κάνουμε κανένα σχόλιο, όπως στις γελοιογραφίες με ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ......   Το Τσιρίγο είναι μέγιστο και οι Τσιριγώτες αιώνιοι......