Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/7/2015 - Eκδηλώσεις με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου

Ετήσιες εκδηλώσεις με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου.
 
Η καθιερωμένη επίσκεψη του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά της Κύπρου έλαβε χώρα στα Κύθηρα από 24 μέχρι 27 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Καραβά και Κυθήρων και των πολυετών αδελφικών σχέσεων των δύο περιοχών. Το Σάββατο 25/7 τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο των πεσόντων της Κυπριακής τραγωδίας στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ. 

  
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης προσφώνησε τους Κύπριους αδελφούς και αντιφώνησε ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Ηρώον της Τ.Κ. Καραβά και έγινε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εκεί ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ανατέθηκε η εργασία της ανακαίνισης και του ευπρεπισμού του Ηρώου του Καραβά, τα εγκαίνια για την οποία θα γίνουν τον Ιούλιο του 2016 με την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Καραβά ευχαρίστησε το Δήμο Κυθήρων για την πρωτοβουλία αυτή και για την απόφαση να κυματίζει μόνιμα η σημαία της Κύπρου στο μνημείο μετά την ανακαίνιση, ως ένδειξη των αδελφικών δεσμών των δύο περιοχών, και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Καραβά θα αποστείλει οικονομική συμμετοχή για το έργο αυτό. 

Την Κυριακή 26/7 οι δύο Δήμαρχοι παρευρέθησαν στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Λογοθετιανίκων. Τη Δευτέρα 27/7 στις 10 το πρωί έγινε η επίσημη υποδοχή του Δημάρχου Καραβά και της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Κυθήρων, όπου παρόντων των Αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. και υπαλλήλων του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης δώρησε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο του Καραβά και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, δεσμευόμενος να ανταποδώσει την επίσκεψη στην Κύπρο τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Δήμαρχος Καραβά ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα και ευχαρίστησε το Δήμο Κυθήρων για τη φιλοξενία και τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου στις 25/7 εδώ.

Ο Δήμος Κυθήρων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη φιλοξενία της αντιπροσωπείας από την Κύπρο και κυρίως:
- Το ξενοδοχείο FILOXENIA των κ. Γιώργου και Βασίλη Κασιμάτη
- Το ξενοδοχείο KYTHEA Resort των κ. Σπύρου και Άννας Ελευθεριάδη
- Τον Σύλλογο "Ο Όμορφος Καραβάς"
- Τον Σύλλογο "Η Πορτοκαλιά"
- Την Τ.Κ. Καραβά και τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Τσάκο
- Τους κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Βύρωνα Πρωτοψάλτη, Καλλιόπη Καρύδη, Νώντα Βέζο
- Τον π. Παναγιώτη Διακόπουλο
----------------------------------
Πηγή:kythira.gr
----------------------------------