Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Έγγραφο της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Beach party τέλος με υπουργική απόφαση

Να βάλει τέλος στα beach party επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, αφού με έγγραφο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και απέστειλε στους δήμους απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το Μάιο η χρήση αιγιαλού επιτρέπεται μόνο για εκμεταλλευτές μπαρ, καντίνες, θαλάσσια σκάφη, κλπ.

Απαγορεύεται, όμως, η διοργάνωση beach party σε δημόσιες παραλίες, όχθες λιμνών ή ποταμών. Στο έγγραφο αναγνωρίζεται ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν φαινόμενα παρανομίας, καθώς οι εξέδρες μπορεί να στήνονται για λίγες ώρες, ωστόσο ζητείται από τους υπαλλήλους, όταν εντοπίζουν τέτοια φαινόμενα να συλλέγουν τα απαραίτητα στοιχεία.
-------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΪΔΑΣ:  Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη ο Δήμος Κυθήρων εκ μέρους της Εγχωρίου περιουσίας έχει υπογράψει τις συμβάσεις παραχώρησης των παραλιών με τον ρητό όρο "ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠ¨Ο ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ"

Ως γνωστόν η Εγχώριος Περιουσία δεν έχει κάποιον ελεγκτικό μηχανισμό και ο μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός είναι η υποστελεχωμένη αστυνομική δύναμη των Κυθήρων. Παρόλα αυτά και σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ της υπογραφείσης συμβάσεως διαβάζουμε ότι ο εκμισθωτής της παραλίας της Κομπονάδας απόψε διαλαλεί προγραμματισμένη εκδήλωση και beach party.



Καλούμε την Αστυνομία και  την Δημοτική Αρχή εκ μέρους της Εγχωρίου Περιουσίας, να επιβάλουν ΑΜΕΣΑ την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ αυτών των εκδηλώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 

Η Σελίδα μας θα επικοινωνήσει και με την Αστυνομική διεύθυνση Πειραιώς να διευκρινήσει του κατά πόσον δύναται η αστυνομική δύναμη των Κυθήρων να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της.....
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------