Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μπλε αστέρια στις Δυτικές Κυκλάδες που αν μη τι άλλο έχουν χιούμορ…!

Ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό άρθρο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και προσεγγίζει με μια άλλη σκοπιά το ακτοπλοϊκό θέμα του φετινού χειμώνα, με τις «διαμάχες» και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών μας για το Άγιος Γεώργιος, ενίοτε και το Κοραής, φέρνοντας μια ονειρεμένη κατάσταση όπου το όποιο «Μπλε αστέρι» στη γραμμή θα είναι απλά πολύ λίγο μπροστά σε ό,τι θα έχουν πια η Σίφνος, η Σέριφος, η Κίμωλος και φυσικά η Μήλος! Απολαύστε το! 

«Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δυτικών Κυκλάδων εν μέρει έπιασαν τόπο. Vertounis Sea Lines και Tzante Ferries με αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν να δράσουν για να λύσουν το πρόβλημα αναστηλώνοντας εκ βάθρων το «Άγης Γεώργιος».

Με τη συνεργασία του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατιτη (αυτός που έκτισε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης") ο όποιος με καίριες παρεμβάσεις τσιμέντου στο πλοίο το μετέτρεψε από σαπιοκάραβο σε υπερπολυτελή θαλαμηγό κατάλληλη για να μεταφέρει τους κατοίκους των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων, αφού όπως φαίνεται η μύτη τους είχε σηκωθεί τόσο που μόνο σε κρουαζιερόπλοιο τέτοιου βεληνεκούς θα ξαναέμπαιναν.

Το έτοιμο σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε αντλήθηκε αποκλειστικά από το νταμάρι του Πέτρακλα στον Άη Μηνά ενώ τα χαλίκια από το νταμάρι του Κυρήκου οπότε μπορούμε να πούμε ότι το «Άγης Γεώργιος» είναι ένα καθαρό Χεροτσιανέϊκο πλοίο!

Συζητήσεις έγιναν για τη μετονομασία του σε "Αη Γιάννης της Χώνης" η "Σταυρός της Χώνης". Μετά από έντονες διαμαρτυρίες όμως των κατοίκων των Εξαμπέλων οι οποίοι αισθάνθηκαν προδομένοι το πλοίο πήρε την ονομασία "Αριστομένης Προβελέγγιος"!

Οι υπερπολυτελείς ανέσεις του (ζεστό σάντουιτς, εσπρέσο με εμφιαλωμένο νερό και όχι αφαλάτωση), καθιστούν αναγκαία την αύξηση του εισιτηρίου του κάτι που όλοι οι κάτοικοι των προσβάσεων νήσων είναι έτοιμοι να πληρώσουν αρκεί να έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο 8ο θαύμα της ναυσιπλοΐας!

Ήδη η εταιρία «Μπλε αστέρι» σκέφτεται τη δρομολόγηση στη γραμμή του "Allure of the seas" για να μπορέσει να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό.

Πλέον η γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων μπαίνει σε νέα εποχή ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ευημερίας, ενώ αναμένεται και άλλες εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην μέχρι πρότινος άγονη γραμμή κάνοντας τα Θερμιά, τη Σέρφο και τη τσιμεντογέννα Σίφνο, νησιά ανάλογα των Μαλβίδων και των Βαλεαρίδων νήσων!»
----------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: mileikanea.gr- Γιώργος Κασιώτης – Ντίνος Μπέλιος
----------------------------------------------------------------------------------