Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή κ Αντώνη Μάγειρου προς τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο.

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο.

Κύριε Δήμαρχε στης 29-11-13 που παραβρέθηκα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου που είχατε καλέσει την επιτροπή της εγχωρίου περιουσίας  για να σας ενημερώσει ως προς τα οικονομικά της και την σχετική διαχείριση του ιερού θεσμού της.

Εν πρώτης θέλω να συγχαρώ θερμά τον πρόεδρό της κύριο Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους σύμβουλους του δια την άψογη και αναλυτική ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα του ιερού θεσμού, της περιουσίας των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, και την ειλικρινή και έντιμη διαχείριση της.

Κύριε Δήμαρχε, παρακολουθώντας με ευλάβεια και μεγάλη προσοχή την οχλώδη συνεδρίαση, αποφάσισα να επισημάνω δυο πράγματα προς εσάς και το Δημοτικό συμβούλιο.

Το πρώτο πράγμα που θέλω να αναφερθώ και να επισημάνω, είναι η σοβαρότητα του θεσμού της εγχωρίου περιουσίας που έχει για τα νησιά μας, και την προστασία που έχουν τύχει αυτά και δεν έχουν καταπατηθεί και κακοποιηθεί από επιτήδειους. Έτσι έχουν διατηρήσει την παρθενική τους ομορφιά. Λόγο της δουλειάς μου σαν μεσίτης ακινήτων, για είκοσι χρόνια, το έχω ακούσει από χιλιάδες ξένους ανθρώπους.

Φυσικά αυτός ο θεσμός ενοχλεί ορισμένους. Εμείς όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κύριο Γιώργο Κασιμάτη συνταγματολόγο, που τον καθιέρωσε και τον ισχυροποίησε ενώ τα άλλα ιόνια νησιά ήθελαν πολύ να τον ξανά ανακτήσουν.

Το δεύτερο πράγμα κύριε Δήμαρχε που με παράκληση πρώτα προς εσάς θέλω να επισημάνω, είναι να δείτε με πατριωτική ευλάβεια το αυτοδιοίκητο του θεσμού της εγχωρίου περιουσίας και να καθιερώσετε εσείς πρώτος την μεταλαμπάδευση της διατήρησης αυτού του αυτοδιοίκητου θεσμού στους επόμενους δημοτικούς άρχοντες, διότι μόνο έτσι θα συντηρηθεί και θα επιβιώσει ο θεσμός για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, δισεγγόνια μας στο πέρας των αιώνων. Ιδιαίτερα δε εάν ποτέ υπάρξει συγχώνευση δήμων.

Ευχαριστώ

Μετά τιμής
Αντώνιος Σπύρου Μάγειρος