Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΥΠΑΑΤ: Προγράμματα ύψους 33,2 εκατ. ευρώ την τριετία 2009-12 για ενίσχυση του ελαιολάδου

Μέτρα για την άμεση στήριξη του ελαιολάδου στο μέλλον, δηλώνει ότι λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά από επιστολή του, προς τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ άλλων επισημαίνει, απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Κεγκέρογλου σχετικά με το μέλλον του ελαιολάδου και την προστασία του, ότι το Υπουργείο προχωράει σε μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών.

«Για την τριετία 2009-2012 τα προγράμματα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων συνεχίζονται σε 45 εγκεκριμένες ΟΕΦ εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται στην Κρήτη, με το ίδιο ύψος Κοινοτικής Χρηματοδότησης την τριετία». Σημειώνεται ότι πρόκειται για προγράμματα ύψους 33.294.000 ευρώ".

Την ίδια ώρα, το ΥΠΑΑΤ προχωράει στην χρηματοδότηση επενδύσεων για τη μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων για την προώθηση και προβολή του ελαιολάδου, με ανάλογη χρηματοδότηση των φορέων του κλάδου.

Παράλληλα ο κ. Σκανδαλίδης τάσσεται υπέρ της αναγραφής του ελαιολάδου στους καταλόγους των καταστημάτων μαζικής εστίασης των καταναλωτών: «Το ΥΠΑΑΤ είναι θετικό ως προς την πληροφόρηση του καταναλωτή για το είδος ελαιολάδου που καταναλώνει στις μονάδες μαζικής εστίασης», σημειώνεται στην απάντηση χαρακτηριστικά.
-------------------
Πηγή: paseges.gr
-------------------