Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/8/2011

*Εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην εκτός σχεδίου περιοχή "Ξυλοκερατέα" στην Τοπική Κοινότητα Ποταμού για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης Σχολείου και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης. -

Το διάταγμα υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρμόδιο υπουργό στις 25-5-11 και δημοσιεύτηκε στο 118 ΦΕΚ την 1-6-11. Έχει τρία άρθρα στα οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες δόμησης.

Η έγκριση ήλθε με μεγάλη καθυστέρηση, οι ενέργειες από πλευράς Δήμου είχαν ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο του 2009.

Ήταν μια μακρόχρονη προσπάθεια που τώρα μπαίνει σε νέα φάση ενεργειών, με την εξεύρεση χρημάτων, για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου και το κτίσιμο του σχολικού συγκροτήματος.
Μετά την κατάργηση του ΟΣΚ, όπως έχει αναγγελθεί, η προσπάθεια θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

*Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 9-8-11 στις 7 το απόγευμα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 17, ενώ συζητήθηκε και ένα προ ημερήσιας διάταξης.

Στο στάδιο της ενημέρωσης τέθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την λειτουργία των παζαριών του νησιού, ο Δήμαρχος ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει προς την Αστυνομία και συμφωνήθηκε το θέμα να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο.

*Το Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την εκ νέου υποβληθείσα με δικαστικό κλητήρα, παραίτηση του Προέδρου της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμου.

*Εγκρίθηκε η υπαγωγή οφειλετών του Δήμου στις ρυθμίσεις του άρθρου 54 του Ν 3979/2011 για την εξόφληση των οφειλών τους εγκρίθηκε επίσης, ο νέος κανονισμός εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου κατά πλειοψηφία, τον καταψήφισε ο Κ. Δημήτρης Φατσέας.

*Το Συμβούλιο επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ανακαλέσει την άδεια δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

*Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών.

Υπεβλήθησαν 12 αιτήσεις για 11 θέσεις προσλαμβάνονται 9.

Τρείς απερρίφθησαν λόγω κωλύματος δωδεκαμήνου, δεν είχαν το απαιτούμενο σύμφωνα με το νόμο διάστημα, από προηγούμενη σύμβαση.
-------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------