Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τι γίνεται με το δίκτυο οπτικών ινών στα Κύθηρα ;;;

Μετά από διαβεβαιώσεις του αρμόδιου εργολάβου η σελίδα μας είχε αναρτήσει στα τέλη του 2010 ότι το αναληφθέν έργο εγκατάστασης και σύνδεσης του εσωτερικού δικτύου οπτικών ινών των Κυθήρων είχε ολοκληρωθεί, και μάλιστα εντός του προκαθωρισμένου χρόνου.

Έκτοτε επακολούθησε μία επίσκεψη τεχνικών του Ο.Τ.Ε. προκειμένου να διερευνήσουν τον τρόπο διασύνδεσης του νέου δικτύου με το δίκτυο τυο Ο.Τ.Ε.

Και για να είμαστε πιό συγκεκριμμένοι, εάν θα γίνει η σύνδεση
α) Μέσω δορυφορικού συστήματος η
β) Μέσω υποθαλάσσιας καλωδίωσης και σύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Σε σχετική μας απορία και ερώτηση για την πρόοδο του θέματος προς το αρμόδιο γραφείο του Ο.Τ.Ε. Τριπόλεως πληροφορηθήκαμε με απέραντη έκπληξη τα εξής εξωπραγματικά:

1.- Τελικά το εσωτερικό έργο του δικτύου οπτικών ινών δεν έχει ολοκληρωθεί και υφίστανται ορισμένες κακοτεχνίες που εμποδίζουν την οιαδήποτε σύνδεση του με το κεντρικό δίκτυο.

2.- Υπάρχει διένεξη μεταξύ της εταιρείας που εκτέλεσε το έργο και του αναθέτοντος οργανισμού Ο.Τ.Ε. {σ.σ. Εάν δε υπάρχει και δικαστική διένεξη - πράγμα που δεν γνωρίζουμε , ούτε και μας ανεφέρθη κάτι σχετικό - τότε όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια χρονικά διαστήματα που μεσολαβούν για την τελεσιδικία.}

3.- Η προοπτική σύνδεσης μέσω δορυφόρου από το συγκρότημα της Αγίας Μόνης, είναι η πρώτη επιλογή εφόσον παραδοθεί πλήρως το έργο.
Και η υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση θα ακολουθήσει όταν αυτό θα είναι εφικτό από οικονομικής πλευράς
{σ.σ. Φυσικά κανείς δεν αναμένει στις "μίζερες ημέρες της οικονομικής ύφεσης που βρίσκεται η χώρα να συμβεί σύντομα...}

Στην εποχή λοιπόν που η κυβέρνηση προτρέπει τους πάντες να απευθύνονται στο διαδίκτυο για την πολυδιαφημισμένη "Διαύγεια" .

Την στιγμή που όλες οι ανακοινώσεις και αποφάσεις του Δήμου αναρτώνται εκεί και από εκεί πρέπει να τις πληροφορούντε οι πολίτες των Κυθήρων.

Την στιγμή που η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και το πλήθος των τουριστών θα διαπιστώνει ακόμη μια φορά ότι στο "Νησί της Αφροδίτης" δεν έφθασε ακόμη ο πολιτισμός του περασμένου αιώνα.

Την ίδια στιγμή ομιλούμε για πρόοδο, για προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος και τουριστών και τουριστικών σκαφών και αεροσκαφών.

Για μια ακόμη φορά οι συζητήσεις και οι εκκλήσεις θα μείνουν σε περιβάλλον χαμηλής τοπικής συζήτησης και προβληματισμού -κυρίως των νεωτέρων- σε επίπεδο καφενειακής συζήτησης ή θα γίνει κάποια σοβαρή κίνηση από την πολιτειακή αρχή του Δήμου αλλά και από τους πολλά υποσχόμενους πολιτευτές της περιοχής ;;;;

Ίσως οι κύριοι βουλευτές Α' Πειραιώς και Νήσων όλων των κομμάτων, Μανώλης Μπετενιώτης, Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Μελάς (Νέα Δημοκρατία), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), η ίσως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπυρίδων θα μπορούσαν να συμβάλλουν με κάποιες ερωτήσεις η ενέργειες, προκειμένου να βρεθούν πια τα Κύθηρα στον 21ο αιώνα ή θα εξακολουθήσουν την πορεία προς τα πίσω έως ότου βρεθούν εκεί που ξεκίνησαν, δηλαδή στον Φραγκοκρατούμενο Μεσαίωνα....
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------