Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έως τις 16 Μαίου και οι αιτήσεις για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2011

Όλα τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνει η προκήρυξη των Μέτρων 211 και 212 (εξισωτική αποζημίωση) για γεωργούς που κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές δημοσιεύει σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011 η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα στις 16 Μαΐου όπως και η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με το έγραφο το οποίο δημοσιεύει το ΥπΑΑΤ, για το Μέτρο 211 οι πιστώσεις ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ και για το Μέτρο 212 οι πιστώσεις ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ και θα γίνουν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και αφορούν κρατικές ενισχύσεις, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Νέοι Δικαιούχοι είναι:

- Είναι γεωργοί μόνιμοι κάτοικοι Δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος ή οικισμού των περιοχών παρέμβασης. Κατά παρέκκλιση δύνανται να κριθούν δικαιούχοι και μόνιμοι κάτοικοι λοιπών περιοχών, εφόσον έχουν την ιδιότητα του μετακινούμενου κτηνοτρόφου στις περιοχές αυτές.

- Είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και δεν έχουν αποχωρήσει (είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω ένταξής τους στο μέτρο της Πρόωρης Συνταξιοδότησης) από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα.

- Κατέχουν νόμιμα και αξιοποιούν οικογενειακή γεωργική εκμετάλλευση εντός των ορίων των ορεινών ή μειονεκτικών και με ειδικά προβλήματα περιοχών, μεγέθους ελάχιστης χρησιμοποιούμενης έκτασης 2 Ha, συνυπολογιζόμενης και της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στις μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές ή στις ορεινές αντίστοιχα.

Παλαιοί Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι της με αριθμ. 679/08-03-2007 ΚΥΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 ανωτέρω.

------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------