Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κάνουν τους αγρότες πολίτες ….Β΄κατηγορίας !

Αγρότη, εσύ όχι …τι να πεί κανείς !!


Όλα τα είχαν οι αγρότες αυτό τους έλειπε. Η ελληνική πολιτεία δεν τους δίνει τη δυνατότητα να προσφεύγουν στους ιδιώτες γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα!

Σύμφωνα με τον υπό κατάρτιση κανονισμό του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας ΕΟΠΠΥ όπου θα ενταχθούν οι κλάδοι υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του ΟΓΑ, το 1,5 εκατ. των εν ενεργεία και συνταξιούχων αγροτών θα εξαιρείται από μια σειρά «ακριβών» εξετάσεων.

Ο ΕΟΠΠΥ έχει υπολογίσει ότι... βγαίνει οικονομικά -κάνοντας χρήση και των ιδιωτικών υποδομών υγείας- με μηνιαία συνδρομή άνω των 90 ευρώ.

Οι αγρότες πληρώνουν μηνιαία εισφορά μικρότερη από τα μισά, ενώ πολλοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ πληρώνουν για υγειονομική περίθαλψη μόλις 14,5 ευρώ το μήνα.

Άρα, δεν... συμφέρουν, πόσο μάλλον να τους παρασχεθεί και ιδιώτης γιατρός προκειμένου να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και τις ουρές στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία.

Αποφασίστηκε έτσι να εξαιρεθούν των νέων παροχών και θα υποβαθμιστούν στη δεύτερη ταχύτητα, καθώς δεν έχουν οικονομική επιφάνεια!
-----------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.com
-----------------------------------------