Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα ΚΥΘΗΡΑ στο 2ο AGRO QUALITY FESTIVAL

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων και της "Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος", διοργανώθηκε στην "ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ" Πειραιώς 100, Γκάζι, το 2ο Agro Quality Festival από 13-15/5/2011.

Εκεί παρουσιάσθηκαν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Στην έκθεση αυτή είχε περίπτερο και η Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθεια της να πραγματοποιήσει ένα "ποιοτικό... ταξίδι στην Αττική γή", όπως διαφήμιζε.



Στο περίπτερο αυτό φιλοξενήθηκαν και τα Κύθηρα και προβλήθηκαν τα προϊόντα μας, κυρίως μέλι, λάδι, παξιμάδια, κ.α.

Παρόντες εκεί την Κυριακή 15/5, ο Γιάννης Πρωτοψάλτης, για να προβάλει το Τσιριγώτικο μέλι, και μαζί με τον Παύλο Κορωναίο, από το αρτοποιείο του Καραβά, μοίραζαν παξιμάδια και τυρί Μητατιώτικο στον κόσμο.



Εκεί βρέθηκε και το χορευτικό του "Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών" με την δασκάλα τους κ. Λίτσα Γαλανάκη, ντυμένα τα παιδιά με την τοπική μας ενδυμασία.

Η παρουσία τους ήταν η πιο όμορφη νότα της έκθεσης.

Ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Αττικής έδωσε στα κορίτσια του χορευτικού, τον τουριστικό οδηγό Κυθήρων, "Κύθηρα - ένας ξεχωριστός τόπος ονείρων", που έχει εκδώσει ο Δήμος Κυθήρων, και τον οποίο μοίρασαν σε όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης.



Στην συνέχεια ο κορυφαίος του χορευτικού, Διονύσης Κατσούλης, προετοίμασε τον κόσμο για την παρουσίαση των τοπικών μας χορών, λέγοντας από μικροφώνου τα εξής:

"Καλωσήλθατε στα Κύθηρα, το όμορφο νησί της Θεάς Αφροδίτης, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κάβο-Μαλιά και την Κρήτη και κοσμεί την Περιφέρεια Αττικής.

Σε λίγα λεπτά το χορευτικό συγκρότημα του "Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών" υπό την επιμέλεια της κ. Λίτσας Γαλανάκη, θα σας μεταφέρει λίγο από το χρώμα και τον αέρα του Τσιρίγου, μαζί με τα μοναδικά θεία δώρα της φύσης, μέλι, τυροκομικά, το γνωστό παξιμάδι του Καραβά και την αιώνια Sempreviva. Αυτές είναι οι ομορφιές που μπορείτε να δείτε και να γνωρίσετε στο 2ο Agro-Quality Festival

Καλή αντάμωση στα Κύθηρα"




Αμέσως μετά το δεκαμελές χορευτικό του "Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών" χόρεψε με ενθουσιασμό τους τοπικούς μας χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους πολυπληθείς θεατές.
--------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
--------------------------------------