Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κυθήρων της Τρίτης 10ης Μαίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη 10-5-11 με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού 2011.

-Στο στάδιο της ενημέρωσης ο πρόεδρος ανάγνωσε την επιστολή διαμαρτυρίας των φορέων της Χώρας πρός τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο για το θέμα που έχει προκύψει με άλλη επιστολή του κ. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη πρός τον κ. Υπουργό σχετική με τον φωτισμό του κάστρου, και την επισκευή του μουσείου.

-Ο Δήμαρχος αναφέρθηικε στις επαφές που είχε στην Αθήνα κατά το πρόσφατο ταξίδι του, με την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη τον υφυπουργό κ. Βογιατζή καθώς και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα που αφορούν το Δήμο.

-Αναφέρθηκε επίσης στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κύπρο για να παραστεί στο μνημόσυνο του αείμνηστου Δημήτρη Κοζάκου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καραβά Κύπρου.

-Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μεγαλοκονόμος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στον Άλιμο με πρωτοβουλία του λυκείου Αργυρούπολης μαθητές του οποίου πρόσφατα είχαν επισκεφθεί το νησί μας.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό εξελίχθηκε ομαλά, ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου για την πατρίδα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, ευχαρίστησε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής καθώς και τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην σύνταξη του προϊπολογισμού, τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης και έγκρισής του, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ενώ επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν και θα οξυνθούν απο περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ Π. Πρωτοψαλτης δήλωσε ότι θα τον καταψηφίσει, ενώ ο κ. Βύρων Πρωτοψαλτης ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις.

Μετά απο τις τοποθετήσεις όλων των συμβούλων έγινε η ψηφοφορία.

Υπέρ εψήφισαν 12 σύμβουλοι, οι 10 της πλειοψηφίας ο αρχηγός της Πρωτοβουλίας Βύρων Πρωτοψάλτης καθώς και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μανώλης Λουράντος.

Κατά εψήφισαν οι 4 συμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Πρωτοψαλτης Αδαμαντία Κορώνη Γιώργος Κομηνός του Κω/νου και Δημήτρης Φατσέας, ο Γεώργιος Κομηνός του Δημητρίου απουσίαζε.

Θετικά ψήφισαν και όλοι παριστάμενοι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων ενώ οι εκπρόσωποι των Μητάτων και Μυρτιδίων αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία.



Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 14-5-11 με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
---------------------------------------------
Πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Κυθήρων
---------------------------------------------