Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Επίσκεψη Σπ. Σπυρίδωνα στα Κύθηρα: Αξιολόγηση παραλιών - Βελτίωση αεροδρομίου - Τουρισμός»

Διήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα στις 22 και 23 Μαΐου πραγματοποίησε ο Σπύρος Σπυρίδων, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής σε σύσκεψη με εκπροσώπους του Δήμου και του Λιμενικού Σώματος για την αξιολόγηση της επισκεψιμότητας των παραλιών του νησιού και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων θαλασσίου τουρισμού που σχετίζονται με αυτές. 

Επιπλέον, συναντήθηκε με τις δημοτικές αρχές και με πολίτες των Κυθήρων, στους οποίους παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν για το νησί, παρά την οικονομική κρίση.

Σε σχετικές δηλώσεις του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ADELIN FM, ο κ. Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ άλλων: 

«Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες συναντήσεις μου με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, τα Κύθηρα είναι μια περιοχή με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία την καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστική, κυρίως στον τουριστικό τομέα. Ακόμα και στη σημερινή οικονομική συγκυρία, όσο δύσκολη και αν είναι, περιοχές τόσο προικισμένες έχουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μπορούμε λοιπόν να βελτιώσουμε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών, με την υλοποίηση έργων υποδομής που θα δώσουν πνοή στην τοπική οικονομία. 

Τέτοια έργα είναι η επιμήκυνση του διαδρόμου του αεροδρομίου και η κατασκευή σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, ώστε να μπορούμε να δεχόμαστε πτήσεις τσάρτερ, αλλά και οι τουλάχιστον 2 μαρίνες που χρειάζεται το νησί για να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας σκαφών αναψυχής.

Όλες αυτές οι υποδομές μπορούν να κατασκευαστούν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας και παντού στην Ευρώπη. 

Έχω, μάλιστα, παρουσιάσει το μοντέλο συνεργασίας που εφαρμόσαμε με επιτυχία στη Δυτική Ελλάδα, κατά την τριετή θητεία μου ως Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα περιοχές όπως το Μεσολόγγι να αποκτήσουν μαρίνες που αλλιώς θα περίμεναν πολλά χρόνια για να κατασκευαστούν. 

Με έξυπνες, λοιπόν, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Σπυρίδων.
------------------------
Πηγή: spyridon.gr
------------------------