Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές ενέκρινε η Ε.Ε.

Σημαντικές καλύψεις στους επιβάτες των θαλάσσιων συγκοινωνιών, ιδιαίτερα για την Ελλάδα όπου οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού, αναμένεται να παράσχει ο νέος κανονισμός που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει από τις 18 Δεκεμβρίου 2012. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Hatta (τουριστικοί πράκτορες στην Ελλάδα), τα σημαντικότερα σημεία που ρυθμίζονται μέσω αυτού του κανονισμού αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης δρομολογίων και στην υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας με τους υπόλοιπους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης δρομολογίου θα πρέπει να ενημερώνονται δεόντως και να περιορίζεται η ταλαιπωρία τους με την παροχή κατάλληλης φροντίδας (όπως το κατάλυμα) και με την παροχή της δυνατότητας ακύρωσης του ταξιδιού τους, επιστροφής του αντίτιμου του εισιτηρίου ή μεταφοράς τους με άλλο δρομολόγιο υπό ικανοποιητικές συνθήκες.
------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------