Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Συμφωνία Χρυσοχοΐδη – επιχειρηματιών για τη μείωση τιμών σε 661 προϊόντα μεταξύ των οποίων και τρόφιμα

Μειώσεις τιμών από 0,8% έως 38% σε τουλάχιστον 660 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης δρομολογούνται άμεσα στην αγορά και θα ισχύσουν για όλη τη διάρκεια του 2011.

Οι μειώσεις θα πραγματοποιηθούν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, το λιανεμπόριο και τα είδη οικιακής χρήσης, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ο υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους 36 μεγάλων επιχειρήσεων.
 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης απηύθυνε κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης στον επιχειρηματικό κόσμο για να μειωθούν οι τιμές στην αγορά, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που δοκιμάζονται από την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της χώρας. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων ο Υπουργός επεσήμανε ότι:
 
  • πρόκειται για μειώσεις που αφορούν σε προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού. Από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει πραγματικό όφελος έως και 50 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια.
  • πρόκειται για μειώσεις και όχι για προσφορές, δηλαδή για πραγματικές και καθαρές μειώσεις τιμών που θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011. Μειώσεις που προέρχονται τόσο από τον κλάδο των προμηθευτών, της βιομηχανίας όσο και από τον κλάδο των λιανεμπορικών επιχειρήσεων.
  • οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν είναι το πρώτο κύμα και θα επακολουθήσουν και άλλες μετά από συναντήσεις που θα γίνουν με επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της αγοράς.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, απαιτούνται πολλά περισσότερα. Απαιτείται ευθύνη, συλλογικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη. Αξίες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε μέσα στην κρίση. Αξίες που λόγω της κρίσης αναδεικνύονται πιο αναγκαίες και επίκαιρες από ποτέ.
 
Απαιτούνται έμπρακτες απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι και παραμένουν ο πολίτης και οι ανάγκες του». Τέλος ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας μετά τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες επεσήμανε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία για τις μειώσεις των τιμών είναι μια εθνική συμμετοχή στην προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση. Μια εθνική συμβολή στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».
------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------