Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Καρύδη προς Χρυσοχοΐδη για αναπτυξιακό

Επιστολή προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε την Πέμπτη ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να προβλεφθούν στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να μπορέσει η νησιωτική περιοχή του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους γειτονικούς νομούς και να προσελκύσουν επενδύσεις.

Όπως τονίζει ο κ. Καρύδης ο Νομός Αττικής ανήκει, μαζί με τον Νομό Βοιωτίας, στην Α΄ Ζώνη κινήτρων με τα ποσοστά ενίσχυσης να είναι τα πλέον χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, στον Νομό Αττικής περιλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Τροιζηνία, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα οποία έχουν σοβαρή ανάγκη στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων για να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές και να ξεπεράσουν δομικές αδυναμίες που χαρακτηρίζουν την νησιωτικότητα και τα προβλήματα συνοχής και προσβασιμότητας.

Παρ΄ όλα αυτά, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στους γειτονικούς νομούς, με τους οποίους έχουν σχεδόν το ίδιο οικονομικό επίπεδο, προβλέπονται διπλάσια ποσοστά ενίσχυσης από τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Με τον «Καλλικράτη», αναφέρει ο κ. Καρύδης αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή, και γι’ αυτό συστάθηκε χωριστή Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με δικό της Αντιπεριφερειάρχη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας αποτελεσματικής διοίκησης που να μπορεί να διαχειριστεί τις ανάγκες της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί να προβλεφθεί ανάλογη ρύθμιση και στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να μπορέσει η νησιωτική περιοχή μας να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τους γειτονικούς νομούς και να προσελκύσει επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.
-----------------
Πηγή: ΣΚΑΙ
-----------------