Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Διακοπή Ρεύματος στα Κύθηρα λόγω της Φωτιάς στην Γειτονική Νεάπολη

Από τις 9 το πρωϊ σήμερα έχει επέλθει γενική διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί των Κυθήρων.

Η διακοπή οφείλεται στο ότι έπαθαν μεγάλη ζημιά οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά στην Λακωνία.

Προβλέπεται ότι η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει επί μακρόν και για αυτό συνίσταται η προσεχτική χρήση νερού και η διακοπή ποτίσματος η αλόγιστης χρήσης του διότι όταν εξαντληθούν οι υπάρχουσες ποσότητες στις δεξαμενές νερού δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης τους από τις ηλεκτρικές αντλίες παροχής, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παροχή του νερού.


Επίσης συνίσταται σε όλους τους κατοίκους που διαθέτουν βυτιοφόρα να τα γεμίσουν και να τα έχουν σε απόλυτη ετοιμότητα διότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυβος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ ισχυρός και εν όψει της παράλληλης φωτιάς στην γειτονική Λακωνία θα είναι αδύνατη η οιαδήποτε ενίσχυση της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να τηρούνται αυστηρά και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ η οιαδήποτε καύση σε ανοιχτό χώρο και η απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για πρόληψη πυρκαϊών, καθώς και ηα υαξημένη προσοχή όλων στις ερημικές περιοχές για οιαδήποτε εκδήλωση φωτιάς.

Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με το δελτίο καιρού αναμ΄'ενεται αύξηση και διατήρηση των πολύ ισχυρών ανέμων.