Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προς Αποκατάσταση της Αλήθειας για το θέμα της Γέφυρας του Μάκρωνα

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες θα επιθυμούσαμε να κάνουμε μία συνολική, μέχρι τώρα αναδρομή, για το θέμα της "Γέφυρας του Μάκρωνα" και πριν απ' όλα να διευκρινίσουμε ότι δεν αποζητούμε κανένος είδους βραβεία η διακρίσεις και δεν διεκδικούμε καμία απολύτως αναγνώριση πλην της απλής παραδοχής της αλήθειας.

Με επανειλημμένες μας δημοσιεύσεις για το θέμα τις οποίες παραθέτουμε πιο κάτω ημερομηνιακά προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το θέμα το οποίο αποτελεί ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ και δεν αφορά την εκμετάλευση του η την μοναδικότητα παρουσιάσης του από καμία πολιτική παράταξη η σελίδα η άλλο έντυπο μέσο του τόπου μας.


Οι δημοσιεύσεις μας είναι:


 






Δίκαια λοιπόν αναρωτιόμαστε τι σκοπό έχει η διεκδίκηση πατρότητας μιας είδησης και ενός γεγονότος που ήδη είχε παρουσιασθεί με λεπτομέρειες.

Το θέμα είναι απλό και εάν θέλουμε να μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Η υπόθεση είχε δρομολογηθεί πολλά χρόνια πριν με τα γνωστά τερτίπια που οδήγησαν την χώρα αυτή στο απόλυτο γκρεμό και την εξάρτηση αλλά και την πολυετή υποδούλωση των κατοίκων αυτής της χώρας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και το υποθετικό σενάριο είναι ότι κάποιοι "μαγείρεψαν" εντέχνως την "Σπουδαιότητα" του ΟΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ, κατά το παλαιό κινηματογραφικό έργο του αξέχαστου Λογοθετίδη, με μοναδικό σκοπό της οιαδήποτε προκύπτουσα ωφέλεια οικονομική, όχι φυσικά για τον τόπο αλλά για την τσέπη τους.

Και στο ορυμαγδό της απορρόφησης κοινοτικών πόρων ΕΣΠΑ βγήκε ξαφνικά το έργο χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση η συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και κατατάχθηκε ΑΝΕΓΚΛΗΤΑ στο ΕΣΠΑ. Έτσι εκβιαστικά πια έφθασε στο σημείο "Take it or leave it", η με απλά λόγια "Το έργο θα γίνει γιατί έτσι γουστάρουμε και γιατί έχουμε γίνει ρεντίκολο στην Ευρώπη"....

Στην αρχική μας παρέναιση είχαμε πεί ότι εάν δεν εισακουσθούμε για λογική διεύθετηση του θέματος θα απευθυνθούμε στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πληροφορούμε την Δημοτική Αρχή τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης αλλά και όλους τους Κυθήριους και Κυθήριες ότι δεν θα κάνουμε πίσω και θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και καλό θα ήταν να το γνωρίζει και η Αντιπεριφέρεια η οποία πιστεύω παρακολουθεί την σελίδα μας.

Δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ασχοληθεί με το θέμα αλλά επαναλαμβάνομε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην οιαδήποτε βελτίωση του συγκεκριμμένου σημείου. Μιλάμε όμως για βελτίωση λογική και όχι για κατασκευή ενός ακόμα άχρηστου έργου με μηδενική χρήση και ωφέλεια για το νησί.

Και τέλος εξηγούμε τον κόσμο δεν ενδιαφέρει ποιός η τι είναι εκείνο που κίνησε τα νήματα της αφύπνισης αλλά η ίδια η αφύπνιση αυτή καθ' εαυτή.

Ελπίζουμε σε μια τελική απόφαση και κατάληξη που θα είναι για το καλό του νησιού και όχι απλά για την οποιαδήποτε τσέπη η οποιαδήποτε προβολή η κομματική εκμετάλευση.


------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------